River i Flamengo ne mogu u Čile, Lima novi domaćin

Čileanski fudbalski savez otkazao je i prijateljski obračun s Bolivijom, 15. novembra, jer se u Čileu održavaju nasilni protesti zbog lošeg socijalnog stanja u zemlji
766 pregleda 0 komentar(a)
Santos Bore (River), Foto: AP
Santos Bore (River), Foto: AP

Iako je prije dvije sedmice Južnoamerički fudbalski savez (Conmebol) objavio da će se posljednja utakmica Kupa Libertadores, igrati u Santjagu, glavnom gradu Čilea, sada je odlučeno da se zbog nasilnih protesta u toj zemlji, finale preseli u Peru.

Tako će se finale između brazilskog Flamenga i branitelja naslova argentinskog prvaka River Plate igrati u Limi 23. novembra.

"Ovakvu smo odluku donijeli na temelju peruanske ponude i sigurnosti koju oni tu mogu pružiti", objavio je Conmebol objašnjavajući da su se na ovakav potez odlučili uzevši u obzir sigurnost igrača, navijača i sudija.

Čileanski fudbalski savez otkazao je i prijateljski obračun s Bolivijom, 15. novembra, jer se u Čileu održavaju nasilni protesti zbog lošeg socijalnog stanja u zemlji.

Ovo je ujedno i prvi put u istoriji da će se pobjednik Kupa Libertadores odlučiti u jednoj finalnoj utakmici.

Prošlogodišnje finale između Boke juniors i River Plate je igrano u Madridu zbog nereda navijača Rivera koji su napali autobus Boke i povrijedili nekoliko igrača.

Prva utakmica igrana na Bombonjeri završena je rezultatom 2-2, a u Madridu je slavio River sa 3-1.

Bonus video: