Vengerova istina: Jedini sam uključen u ovu priču, razgovaraću sa Rumenigeom

Bajern traži trenera otkako je u nedjelju otpustio Nika Kovača poslije poraza od Ajntrahta 1:5 u Bundesligi
2063 pregleda 0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters

Francuski trener Arsen Venger demantovao je medijske izvještaje o više opcija za klupu Bajerna iz Minhena, rekavši da će naredne nedjelje on razgovarati s čelnicima njemačkog šampiona.

Bajern traži trenera otkako je u nedjelju otpustio Nika Kovača poslije poraza od Ajntrahta 1:5 u Bundesligi.

Njemački Bild je ranije ove nedjelje tvrdio da se Venger ponudio Bajernu, a potom su mediji prenijeli da je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige navodno rekao da Francuz nije opcija za novog trenera.

Venger je, međutim, to demantovao i izjavio da su se Rumenige i on dogovorili da naredne nedjelje razgovaraju o mogućnosti da Francuz preuzme Bajern.

"Lijepo je što mogu da objasnim priču jer je iznenađujuća. Prije svega, nemam agenta. Jedini sam koji je uključen u ovu priču - niko ne može da razgovara u moje ime", rekao je Venger za BeIN Sports.

Venger je potom naveo da se čuo sa Rumenigeom u srijedu popodne.

"U srijedu popodne Rumenige me je zvao, u tom trenutku nisam mogao da odgovorim pa sam ga pozvao kasnije. Razgovarali smo najviše četiri-pet minuta. Rekao mi je da će Hans-Diter Flik voditi ekipu u naredne dvije utakmice. Pitao me je da li sam zainteresovan jer traže trenera. Odgovorio sam mu da nisam razmišljao o tome i da mi treba malo vremena", rekao je Venger.

"Zajedno smo odlučili da razgovaramo sljedeće sedmice, jer sam ja u Dohi do nedjelje. To je istinita priča", dodao je Venger.

Venger je prošle godine, poslije 22 godine, napustio Arsenal i od tada je bez posla.

Osvojio je tri titule u Premijer ligi i sedam trofeja u FA kupu sa londonskim klubom.

Bajern je trenutno peti u Bundesligi sa četiri boda zaostatka za vodećom Borusijom iz Menhengladbaha.

Bonus video: