Menadžeri, sudije i zvaničnici pod istragom za namještanje mečeva

Državno tužilaštvo tereti ih da su u sezoni 2018-2019. godine namještali ishode utakmica delegirajući za to podobne sudije koji bi pritom imali zaštitu zvaničnika Fudbalskog saveza uprkos pritužbama na suđenje
1366 pregleda 3 komentar(a)
FS BiH
FS BiH

Jedanaest fudbalskih menadžera, sudija, te zvaničnika FS BiH pod istragom je zbog sumnje da su učestvovali u namještanju rezultata utakmica Prvoj ligi BiH i ligi Federacije BiH, potvrdili su u ponedjeljak Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), te Tužilaštvo BiH.

Istragom su obuhvaćeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović.

Državno tužilaštvo tereti ih da su u sezoni 2018-2019. godine namještali ishode utakmica delegirajući za to podobne sudije koji bi pritom imali zaštitu zvaničnika Fudbalskog saveza uprkos pritužbama na suđenje.

Iz Tužilaštva BiH navode kako su svi osumnjičeni dobili novčanu naknadu kako bi osigurali da utakmice završe dogovorenim rezultatom.

Bonus video: