Gvardiola prošao bez kazne

Liverpul sada ima devet bodova više od Sitija, a meč su obilježile neke sporne odluke
3218 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2019. 18:57h

Disciplinska komisija fudbalskog saveza Engleske neće pokrenuti postupak protiv stratega Mančester sitija Pepa Gvardiole.

On se u velikom derbiju Engleske lige neprimjereno ponašao, nakon spornih odluka koje se donijete na "štetu" njegovog tima.

Liverpul je pobijedio aktuelnog šampiona sa 3:1 i sada ima čak devet bodova više od velikog rivala. Susret su obilježile mnoge sporne odluke.

Gvardiola nije imao dilemu da je njegov tim "pokraden" na Enfildu. On je posebno pobijesnio na glavnog sudiju Majkla Olivera koji je iz dva navrata mogao da dosudi penal za njegov tim. Nakon meča Gvardiola je prišao sudijama i uz rukovanje ironično im se zahvalio. Ipak, zbog ovog poteza neće biti kažjen, kao i zbog neprimjerenog gestikuliranja tokom meča.

U izjavi za Skaj sport Gvardiola je hvalio svoj tim uprkos porazu, ali je bio bijesan na sudijske odluke.

"Ovo je jedna od naših najboljih partija u ligi, ponosan sam na svoje momke. Da li su bili penali? Ne pitajte mene, pitajte Majkla Rajlija i ljude iz VAR sobe da li su bili penali", rekao je Gvardiola.

Mančester siti se sada nalazi na četvrtoj poziciji, ispred njih su Čelzi i Lester sa po jednim bodom više, te Liverpul sa devet.

Bonus video: