Boljević: Svi igramo da pobijedimo, ali na „Vembliju” to nije realno

„Utakmicu sa Engleskom moramo da shvatimo ozbiljno, da uradimo sve da pokažemo da nije sve baš tako kao što izgleda. Odnosno, da imamo kvalitet više od onoga što smo uradili u ovim kvalifikacijama”, rekao je vezista belgijskog Standarda
2448 pregleda 2 komentar(a)
Boljević na večerašnjem treningu naše selekcije, Foto: Savo Prelević
Boljević na večerašnjem treningu naše selekcije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2019. 19:56h

Crnogorska fudbalska reprezentacija u četvrtak završava kvalifikacije koje će što prije željeti da zaboravi, ali ime i kvalitet Engleske pozivaju na mobilizaciju, jer ako Crna Gora ponovi veći dio nastupa iz ovog ciklusa - vjerovatno joj prijeti i rezultatska katastrofa.

Spektakl na „Vembliju” i 1.000. meč u istoriji fudbalske selekcije Engleske jeste atraktivan način da Crna Gora stavi tačku na kvalifikacije, ali sigurno ne i poželjan ako se ima u vidu da je Albion u ovom trenutku ponajbolja evropska ekipa, da će u četvrtak juriti pobjedu kojom bi osigurali vizu za Euro 2020.

"Utakmicu sa Engleskom moramo da shvatimo ozbiljno, da uradimo sve da pokažemo da nije sve baš tako kao što izgleda. Odnosno, da dokažemo da imamo kvalitet više od onoga što smo uradili u ovim kvalifikacijama", rekao je Aleksandar Boljević, vezista belgijskog Standarda.

Najbolja ekipa u grupi, dakle, treba da izvuče ono najbolje iz izabranika Faruka Hadžibegića, ali realnost je takva da Crna Gora (plus sa svim problemima i povredama) teško može da parira Albionu, pogotovo kada protivnik ima rezultatski imperativ kao što je slučaj sada.

"Svi igramo da pobijedimo, ali u ovom trenutku ne možemo da kažemo da idemo na „Vembli” da osvojimo tri boda. Idemo da se predstavimo u što boljem svjetlu, a onda ćemo vidjeti za šta je to dovoljno. Svi sanjamo dobar rezultat, da osvojimo bod ili tri, ali nije to lako", ističe Boljević.

Samo tri data gola (po jedan Bugarskoj, Kosovu i Engleskoj) govori koliko je naša selekcija imala napadačkih problema tokom ovih kvalifikacija, koliko je podbacila u organizaciji igre.

"Da se svi zapitamo zašto je to tako. Žao nam je, prolazi još jedan ciklus kvalifikacija u kojima nismo uradili ništa, a vjerovalo se da možemo. Podmladili smo reprezentaciju, pripremaćemo se za Ligu nacija i sve što nas čeka, nadam se da će se sve posložiti kako zamislimo".

Dosuđeni penal Bugarima u Sofiji na startu kvalifikacija, koji je Crnoj Gori „ukrao” dva boda, pa nefudbalske stvari pred duel sa Kosovom u Podgorici kada je došlo i do smjene selektora Ljubiše Tumbakovića..., i po tome će se pamtiti ove kvalifikacije.

"Svi znamo šta se dogodilo u Bugarskoj. Da smo osvojili tri boda tamo, sve bilo bilo drugačije. Onda su se na sve nadovezale nefudbalske stvari i to je po meni, iako sam najmlađi, najgori momenat reprezentacije od osnivanja. Gore od toga ne može", zaključio je Boljević.

Bonus video: