Oluja u januaru: Vlasnik Napolija rasprodaje ekipu

Sukob svlačionice i čelnika Napolija preselio se i na tribine, a više od 20.000 navijača zvižducima i uvredama počastilo je igrače
5625 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Napoli, Foto: Reuters
Fudbaleri Napoli, Foto: Reuters

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis poručio je kako bi najradije prodao cijelu ekipu nakon svađe sa igračima i trenerom Karlom Anćelotijem.

Do sukoba između predsjednika s jedne, te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige šampiona protiv Salcburga koja je završila 1:1.

De Laurentis je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantin kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Đenove, no igrači su otišli svojim kućama, a Anćeloti im je pružio podršku.

Napolijev predsjednik je 'poludio' kada je saznao da su se igrači oglušili na njegovu naredbu, a nakon što su protiv Đenove odigrali 0:0 ljuto je poručio kako će prodati sve igrače.

Sukob svlačionice i čelnika Napolija preselio se i na tribine, a više od 20.000 navijača zvižducima i uvredama počastilo je igrače...

Italijanski mediji navode kako će u januaru biti čistka u klubu i kako će De Laurentis prodati vođe pobune.

Nagađa se kako su otpisani Dris Mertens, Hose Kaljehon, Kalidu Kulibali, Lorenzo Insinje, Elsid Hisaj i Fazi Gulam.

Na izlaznim vratima je i Anćeloti jer se priklonio igračima, ali i zbog loših rezultata koje Napoli bilježi ove sezone.

Napoli je trenutno je na sedmom mjestu Serije A sa 19 bodova, čak 13 manje od lidera Juventusa.

Italijani navode kako se Mertens već sve dogovorio sa Interom, a Kaljehon bi se mogao preseliti u Kinu.

De Laurentis, istaknuti filmski producent, trenutno se nalazi u Los Anđelesu zbog drugih obaveza, pa se prava oluja tek očekuje nakon njegovog povratka u Napulj.

Bonus video: