Benzema čuva snove Reala, Sari sve više vjeruje Dibali

Sa 233 gola Benzema je četvrti strijelac u istoriji Reala - ispred njega su samo Ronaldo (450), Raul Gonsales (325) i Alfredo di Stefano (266)
1819 pregleda 0 komentar(a)
Najveći Zidanov adut: Karim Benzema, Foto: Reuters
Najveći Zidanov adut: Karim Benzema, Foto: Reuters

Od 2010. godine do danas Karim Benzema je postigao čak 233 gola u dresu Real Madrida. Dugo je bio sjenka Kristijana Ronalda u najvećem klubu na svijetu, često je predstavljao i igrača koji igra za pogotke Portugalca, ali Benzema posljednje dvije sezone potvrđuje da je legenda „kraljevskog kluba” u svakom smislu.

Francuz alžirskog porijekla je u subotu dao dva gola Eibaru, došao je do brojke od 157 u Primeri, čime je i postao šesti najbolji strijelac „kraljevskog kluba” u španskoj eliti. Iza sebe je ostavio giganta kakav je Ferenc Puškaš. Od kada je Ronaldo napustio Real, u ljeto prošle godine, Benzema je postigao i više golova od njega - 41 naspram 34...

Sa 233 gola Benzema je četvrti strijelac u istoriji Reala - ispred njega su samo Ronaldo (450), Raul Gonsales (325) i Alfredo di Stefano (266).

Protekli vikend je obilježio i Lionel Mesi bravurama iz slobodnih udaraca, te Rađa Naingolan i Paulo Dibala, Juventusov čovjek odluke protiv Milana.

GOLMAN

Vaclik (Sevilja) - ima momenata kada češki čuvar mreže djeluje nesavladivo. Dogodilo se to i sredinom drugog poluvremena protiv Betisa kada je odbranio pobjedu svoje ekipe.

ODBRANA

Robertson (Liverpul) - ko je bolji bek - Roberton ili Trent Aleksander-Arnold? Jirgen Klop je srećan što ih ima obojicu na svojoj strani... Ovo kolo je pripalo Škotu nakon čudesne partije protiv Mančester sitija.

Dinj (Everton) - tim iz Liverpula igra promjenljivo, a francuski defanzivac drži visok nivo forme od starta sezone. U tom ritmu je nastavio i u trijumfu nad Sautemptonom.

Maks (Augsburg) - Augsburg nije primio gol protiv Paderborna, a Maks mu je u finišu prvog poluvremena donio tek drugu pobjedu u sezoni.

SREDINA

Banega (Sevilja) - njegova dominacija na sredini terena u seviljskom okršaju pokazuje kako se igra jedan od najvatrenijih gradskih derbija na svijetu.

Barela (Inter) - nije najveća zvijezda veznog reda Intera, ali to mu nije smetalo da protiv Verone bude čovjek odluke. Pogodak koji je postigao je - evrogol.

Fabinjo (Liverpul) - diskretni junak svih velikih uspjeha „redsa”. Protiv Sitija je golčinom sa 25 metara najavio veliki trijumf.

Naingolan (Kaljari) - na platnom je spisku Intera, a briljira u dresu Kaljarija, tima koji je hit sezone na Apeninima. Tri asistencije, pa projektil u svom stilu u duelu sa Fiorentinom (5:2) napravili su ga igračem kola.

NAPAD

Dibala (Juventus) - od otpisanog napadača u Juveu postao je „X faktor” i igrač koji rješava utakmice i u Seriji A i u Ligi šampiona.

Benzema (Real Madrid) - golovima protiv Eibara je postao šesti najbolji strijelac u istoriji Reala u Primeri. Francuz je jedina konstanta u igri Madriđana posljednje dvije sezon, od odlaska Kristijana Ronalda.

Mesi (Barselona) - u subotu u duelu sa Seltom je blistao iz prekida - penal, a onda dvije bravure iz slobodnih udaraca vratili su osmjeh na lice Ernestu Valverdeu.

Bonus video: