Petković: Da ne prođemo kao u prvom meču u Podgorici

"Svi znamo kakav je meč bio u Podgorici, koliko smo loše odigrali i kako se završilo. Znamo i šta da očekujemo od Engleske. Oni imaju mali vjetar u leđa u tome što im je jubilarna 1.000. utakmica, biće spektakl i motiv više za njih, ali i za nas", kaže golman Anžea
1190 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Savo Prelević
Danijel Petković, Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija je u martu mogla da se uvjeri u snagu Engleske koja je u Podgorici slavila 5:1.

Rezultat govori dovoljno, uprkos tome što su "hrabri sokoli" poveli golom Marka Vešovića. Kasnije je naša selekcija mogla samo da bude posmatrač dominacije Albiona.

Nešto slično i za dva dana na "Vembliju", a golman Danijel Petković je čovjek koji će sigurno biti na najvećim mukama u crnogorskom timu.

"Svi znamo kakav je meč bio u Podgorici, koliko smo loše odigrali i kako se završilo. Znamo i šta da očekujemo od Engleske. Oni imaju mali vjetar u leđa u tome što im je jubilarna 1.000. utakmica, biće spektakl i motiv više za njih. Ali, motiv više i za nas i nadam se da nećemo proći kao u prvoj utakmici i da ćemo neke stvari uraditi mnogo bolje", kaže Petković i dodaje:

"Na nama je da u Londonu damo sve, iako ni sada nismo kompletni. Nismo u dobrom momentu, možemo mnogo bolje, valjda ćemo to pokazati na "Vembliju", iako ovo nisu utakmice za vađenje. Moramo da izađemo što prije iz krize, da makar to nagovijestimo u ovom meču", ističe čuvar mreže francuskog Anžea.

Petković se prisjetio svih problema na koje je Crna Gora naišla tokom kvalifikacija za Euro 2020.

"Sve je u ovim kvalifikacijama pošlo naopako. još od prve utakmice u Sofiji, kasnije sve ono što se dogodilo sa selektorom pred meč sa Kosovom, pa povrede...".

A član stručnog štaba Miodrag Džudović želi da vidi ponosnu Crnu Goru na "Vembliju".

"Treba da tražimo motiv u tome što smo mnogi već upisali pobjedu Engleskoj u ovom meču. Svi imamo ime i prezime, državu koju predstavljamo i neka sve to bude motiv za ovu utakmicu, plus naravno sportki koji je uvijek prisutan. Moramo da se potrudimo da neke dobre stvari u igri ponovimo i nadogradimo, jer smo počeli proces stvaranja ekipe za Ligu nacija, širi se baza ekipe", rekao je Džudović i osvrnuo se na moguću goleadu domaćina u četvrtak veče:

"Kao profesionalci ne smijemo da razmišljamo o eventualnoj katastrofi. Moramo da odgovorimo na sve ono što traži ova utakmica, da uradimo sve da neutrališemo najveća oružja protivnika", zaključio je Džudović.

Bonus video: