"Uz tvoju dozvolu, ubićemo debelog Čilaverta": Kako su se u Kolumbiji rješavale fudbalske stvari

"Ne, ne, ne... Ti si lud. To nije moguće. Kolumbija je mrtva ako se to dogodi. Sve je u redu između mene i njega. To se dogodilo na terenu, tu i ostaje", rekao je Asprilja
6201 pregleda 0 komentar(a)
Asprilja i Čilavert
Asprilja i Čilavert

Nekadašnji veliki as južnoameričkog fudbala - napadač Parme i Njukasla, Kolumbijac Faustino Asprilja ispričao je šokantnu priču staru 22 godine i kako je pripadnike najjačeg nakro-kartela spriječio da ubiju još jednu legendu - Hosea Luisa Čilaverta.

Tokom promocije dokumentarnog filma o svom burnom životu, Asprilja je fudbalsku javnost podsjetio na čuveni meč Paragvaj - Kolumbija, u kvalifikacijama za Mundijal u Francuskoj.

Nakon kontroverznog penala za Kolumbiju, Čilavert i Asprilja su dobili crvene kartone, a paragvajski golman je dok je izlazio sa terena udario Asprilju pesnicom u lice. Počela je opšta tuča na terenu...

Međutim, prava drama nastala je nešto kasnije.

"Nije prošlo mnogo nakon meča, kada sam dobio poziv. Na vezi je bio Hulio Fjero", ispričao je Asprilja, a prenosi AFP.

Fjero je bio jedan od najbližih saradnika Pabla Eskobara.

"Pozvao me da dođem u hotel. Morao sam. Pošao sam sa saigračem Vitorom Ugom Aristizabalom", kazao je Asprilja.

"Tamo je bio Fjero, a oko njega 10 žena, čistokrvnih Paragvajki".

Uslijedila je šokantna ponuda.

"Rekao mi je : 'Treba nam tvoja dozvola, ova dvojica ovdje će da ostanu u Asunsionuu, žele da ubiju onog debelog Čilaverta”, ispričao je Asprilja.

Samo tri godine ranije ubijen je Andres Eskobar, reprezentativac Kolumbije, u Medeljinu, jer je postigao autogol na Mundijalu u SAD.

Asprilja je bio u šoku, ali je reagovao:

"Ne, ne, ne... Ti si lud. To nije moguće. Kolumbija je mrtva ako se to dogodi. Sve je u redu između mene i njega. To se dogodilo na terenu, tu i ostaje", rekao je Asprilja.

Izgleda da je bio dovoljno ubjedljiv. Fjero je odustao, Čilavert preživio.

Fjero je ubijen 2004. godine u ratu narko-kartela.

Bonus video: