Engleska - Crna Gora, Sautgejt: Igraćemo sa mnogo energije, brzine, presinga...

Crna Gora je bila samo usputna tema u najavi velikog jubileja, sukoba Sterlinga i Džoa Gomesa, te odluke Gareta Sautgejta da asa Mančester sitija odstrani iz nacionalnog tima
3298 pregleda 0 komentar(a)
Garet Sautgejt, Foto: Reuters
Garet Sautgejt, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Veliki spektakl se sprema, veliki incident se dogodio - engleski mediji napunili su pres centar Vemblija na pres konferenciji pred 1.000 meč u istoriji "gordog Albiona", u kome neće igrati Rahim Sterling, trenutno prva zvijezda tima.

Jasno, Crna Gora je bila samo usputna tema, tek toliko da se konstatuje ko je suparnik u velikom jubileju, dok je u centru pažnje bio sukob Sterlinga i Džoa Gomesa, te odluka Gareta Sautgejta da asa Mančester sitija odstrani iz nacionalnog tima.

"Znam da je moja odluka podijelila zemlju, ali kada si lider ili menadžer moraš da donosiš velike odluke. Samo oni koji znaju detalje znaju i kako je kompleksna odluka je bila ispred mene. Mislim da sam donio ispravnu, znajući da neće svi biti zadovoljni. Bio sam igrač, moji odnosi sa trenerima su varirali, tako je uvijek u fudbalu, ali prioritet je uvijek isti - tim. I moja odluka je bila u skladu sa tim prioritetom", kazao je Sautgejt.

Selektor Engleske je priznao da će Sterling nedostajati.

"Kako neće, on je fantastičan igrač u fantastičnoj formi".

U narednoj rečenici je objasnio kakvog će protivnika imati Crna Gora.

"Izaći će tim koji može da uzbudi navijače, koji može da igra sa mnogo energije, brzine, tehnike. Mi smo najefikasnija ekipa u Evropi i želimo da nastavimo tako - u visokom ritmu, sa presingom i konstantnim napadima".

Sautgejt je najavio da će izvesti izuzetno mlad sastav.

"Odavno razmišljamo o budućnosti. Mislim da će sastav biti najmlađi ikada, takav osjećaj imam, ali vidjećemo... To donosi određene slabosti, ali i nevjerovatnu snagu u entuzijazmu, energiji, motivaciji... To će biti super-atraktivan tim", rekao je Sautgejt.

Meč Engleska - Crna Gora igra se u četvrtak od 20 i 45.

Bonus video: