KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Hadžibegić: Oni su navikli da pobjeđuju pet razlike, ali pokušaćemo da im pokvarimo feštu

"Svjesni smo jačine protivika, svjesni da smo oslabljeni, ali ne bi bilo sportski da razmišljamo - hajde da izgubimo 3:0, da budemo bolji od ostalih. Ne, pokušaćemo da uradimo sve, možda i da osvojimo bod, ako nam se ukaže šansa", rekao je Hadžibegić
3660 pregleda 14 komentar(a)
Faruk Hadžibegić na pres konferenciji u Londonu, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić na pres konferenciji u Londonu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2019. 21:40h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Faruk Hadžibegić, selektor Crne Gore, najavio je da njegov tim nije došao na "Vembli" da izgubi manje nego što su gubile selekcije Češke, Bugarske i Kosova.

"Vi ste navikli da pobjeđujete pet razlike svakoga", rekao je uz osmjeh Hadžibegić na pres konferenciji uoči meča.

"Svjesni smo jačine protivika, svjesni da smo oslabljeni, ali ne bi bilo sportski da razmišljamo - hajde da izgubimo 3:0, da budemo bolji od ostalih. Ne, pokušaćemo da uradimo sve, možda i da osvojimo bod, ako nam se ukaže šansa".

Bez Savića, Marušića i Tomaševića, tri standardna igrača u defanzivnoj liniji, cijeli ciklus bez Jovetića, sada i bez Jankovića, Kosovića i Šćekića, a u evidentnoj krizi igre i fudbalskog identiteta, jasno je da bi samo čudom i spletom okolnosti, Crna Gora mogla da izbjegne poraz od Engleske.

"Engleska je na visokom nivou, iako ne tako davno nije imali baš takve rezultate. Što se nas tiče, imamo smjenu generacija, mladu ekipu. Jesmo očekivali bolje rezultate do sada, a cilj nam je sjutra da steknemo neko iskustvo koje će nam poslužiti za kasnije. Ne idemo sa namjerom da izgubimo - želimo da im pokvarimo feštu, rezultatski naravno, ako možemo. Daćemo sve od sebe, iako je jasno da je protivnik superiorniji od nas. Pokušaćemo da osvjetlamo obraz", kazao je Hadžibegić.

Povrede umnogome utiču na izbor tima i formacije, odnosno načina na koji će se Crna Gora braniti.

"Tražimo 11 zdravih, s obzirom na povrede. Mijenjaćemo nešto, ali zato što smo prinuđeni na to. Kako ćemo igrati - ne mogu reći još, ali svaka nova povreda mijenja nanovo našu ideju kako da igramo", zaključio je Hadžibegić.

Preporučujemo za Vas