ŠTA POKAZUJU ZAVRŠENE KVALIFIKACIJE

Surova fudbalska statistika: Crna Gora u društvu Farskih Ostrva, Andore i Gibraltara

Crna Gora je primila čak 22 gola na osam mečeva, odnosno 2.75 po utakmici
11952 pregleda 35 komentar(a)
Engleska - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Engleska - Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2019. 12:56h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore potopom na Vembliju je završila ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ubjedljiv poraz od 7:0, reakcije igrača i selektora su rekle dovoljno o tome gdje se trenutno nalazi crnogorski fudbal, a dodatno čemernu sliku potkrepljuju i otrežnjujući statistički podaci.

Crna Gora je na osam utakmica postigla svega tri gola. Manje je postigla Estonija koja je dala svega dva, ali na sedam utakmica, kao i Gibraltar koji je odigrao šest utakmica.

Lihtenštajn i Letonija su postigli po dva gola na osam utakmica, a jedino San Marino još uvijek nije uspio da zatrese mrežu protivnika. Andora i Moldavija su postigli jednak broj golova kao Crna Gora, ali sa utakmicom više. 

Kada je broj primljenih golova u pitanju, Crna Gora je primila čak 22 na osam mečeva, odnosno 2.75 po utakmici.

Više su na osam utakmica primili San Marino (43), Letonija (27), Lihtenštajn Litvanija (25), Farska Ostrva (23). Prosječno više golova primaju i Estonija (21 na sedam utakmica) i Gibraltar (19 na šest utakmica

Statistika ukazuje da su manje golova u prosjeku trenutno primili i Moldavija (24 na devet utakmica , 2.66 po utakmici) i Andora (dva gola po utakmici). 

Skoro da se više u tim segmentima ne možemo porediti sa ekipama kao što su Luksemburg, Gruzija, Bjelorusija, Kazahstan...

Na kraju ostaje i da se pogleda gol razlika gdje je Crna Gora na -19 što je isto kao što trenutno imaju Farska ostrva...