Gvardiola pismima pozvao 114 navijača na utakmicu sa Šahtjorom

U Harkivu je "građane" bodrilo 114 navijača, a klub želi da im se zahvali gostoprimstvom
1452 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola u Harkivu nije bio sam, Foto: Efrem Lukatsky
Gvardiola u Harkivu nije bio sam, Foto: Efrem Lukatsky

Prvaku Engleske, Mančester sitiju potreban je još bod da se plasira u plej-of Lige šampiona. "Građani" su put u grupi krenuli iz Ukrajine, pobjedom na gostovanju šahtjoru 18. septembra, 3:0.

U dalekoj Ukrajini izabranike Pepa Gvardiole sa tribina je bodrilo 114 navijača, koji su prešli put od oko 3.000 kilometara da daju podršku svojim ljubimcima.

Klub je znao da cijeni njihoiv gest, pa će dobiti bespaltne ulaznice za meč sa Šahthorom na "Etihadu" 26. novembra. Lično im je poziv pismom poslao Gvardiola.

„18. septembra, vi i još 113 vjernih navijača uputili ste se na daleki put da biste vidjeli kako igramo protiv Šahtjora u Ukrajini. Napisao sam ovo pismo da bih zahvalio. Zadovoljni smo što smo započeli Ligu prvaka pobjedom. Dobar tim igrao je protiv nas, ali čini mi se da smo bili dobri, kontrolisali igru ​​i zaslužili pobjedu. Za nas je vrlo važno da ste nas tada podržali. Uvijek sam govorio da nismo ništa bez naših navijača. U znak zahvalnosti, želimo vas pozvati na domaću utakmicu protiv Šahtjora. Pozivamo vas da budete naši gosti. Utakmica će se odigrati 26. novembra, 2019. na stadionu "Etihad". U ime igrača i zaposlenih u klubu želim vam još jednom zahvaliti na nevjerovatnoj podršci!

Pep Gvardiola

Bonus video: