Mesi pogodio za pobjedu "gaučosa" nad "selesaom"

Mesi je jedini gol na utakmici sa Brazilom postigao nakon odbitka od neuspješnog penala
3738 pregleda 6 komentar(a)
Mesi, Foto: Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Mesi, Foto: Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Ažurirano: 15.11.2019. 20:29h

U sudaru dvije najveće američke selekcije, Argentina je u prijateljskoj utakmici u Rijadu bila bolja od Brazila 1:0.

Gol odluke viđen je već u 13. minutu kada je Alison odbranio penal Leu Mesiju, ali se lopta odbila pravo na nogu jednom od najboljih igrača današnjice.

Penal je izazvao burne proteste, sa pravom, pošto je Aleks Sandro bio sa Mesijem u duelu koji se smatra "remplovanjem", a ako je faula i bilo, trebalo ga je svirati iza kaznenog prostora.

No, Brazil nije zaslužio više od poraza, jer je Gabrijel Žezus, opet bio nonšalantan prilikom izvođenja penala, koji je sudija opravdano u 9. minutu dosudio zbog faula Leandra Paredesa. No, Žezus je prevario gomana, ali je šutirao pored lijeve stative.

To je bio četvrti promašj Žezusa sa penala iz devet pokušaja, a za "seelsao" je promašio oba koja su mu povjerena. On je i za Siti promašio penal portiv Atalante u posljednjoj utakmici Lige šampiona.

U nastavku poluvremena Brazil je bio bolji tim, ali u drugom je Argentina, predvođena Mesijem prvi put nakon četiri mjeseca i meča za treće mjesto na Kopa Sudamerikana sa Čileom 2:1, bila opasnija i upotpunosti kontrolisala utakmicu u Saudijskoj Arabiji.

Bonus video: