Faktor Salah plaši Gvardiolu

"Salah je bio fascinantan i u Romi prošle sezone. Sada je, čini mi se, još bolji. Klop je znao koga dovodi, a i u karijeri je dokazao da je majstor svog posla i da zna kako da iz igrača izvuče ono što mu je neophodno", rekao je katalonski trener
60 pregleda 1 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2018. 10:14h

Prvi put od 2011. godine i duela Čelsija i Mančester junajteda u nokaut fazi Lige šampiona sastaće se engleski timovi - žrijeb je u četvrtfinalu sastavio Liverpul i Mančester siti, dvije ekipe koje pažnju na sebe ove sezone skreću spektakularnim fudbalom.

“Građani” lete ka tituli u Premijer ligi, ali Pep Gvardiola napominje da je Evropa nešto drugo...

"Više puta sam rekao da nam Liverpul kao ekipa ne leži. Tim Jirgena Klopa igra veoma brzo, to za nas često zna da bude problem, jer su u pitanju igrači koji su veoma spretni", rekao je Gvardiola.

Koliko su spretni Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane..., Siti je najbolje osjetio u januarskom duelu u Premijer ligi kada je Liverpul pobijedio sa 4:3, a vodio je 4:1.

"U tom meču smo izgubili kontrolu i napravili mnogo grešaka. Slično ćemo proći i sada ako budemo ponovili slične kikseve", istakao je Katalonac.

Navijači Liverpula se uzdaju u Salaha.

"Salah je bio fascinantan i u Romi prošle sezone. Sada je, čini mi se, još bolji. Klop je znao koga dovodi, a i u karijeri je dokazao da je majstor svog posla i da zna kako da iz igrača izvuče ono što mu je neophodno", dodao je Gvardiola.

Da li će Gvardiola igrati oprezno? Bilo je jedno od pitanja engleskih novinara...

"Nisam arogantan i znam kakvu klasu ima naš protivnik. Ali, ako me pitate da li ćemo čekati šansu iz kontranapada - budite sigurni da se to neće dogoditi.

Klop je u međusobnim duelima uspješniji od Gvardiole.

"Siti je jedan od najboljih, možda i najbolji tim u Evropi ove sezone. Ali, nismo ni mi u četvrtfinalu slučajno, i te kako smo pokazali koliko možemo", poručuje Njemac i dodaje:

"Siti je apsolutno zaslužio titulu u Engleskoj, ali Liga šampiona je drugo takmičenje. Kod ovog protivnika me impresionira što mu je motivacija uvijek na visokom nivou, što ne bira rivale i što je uvijek fokusiran samo na naredni meč. To govori koliko vjeruju u sve što rade i koliko su pripremljeni", istakao je Klop.

“Enfild roud” je spreman za spektakl, a biće svega i u Barseloni - sastaće se Barsa i Roma.

"Favoriti jesmo, ali sama ta uloga ne znači ništa i mora da se opravda na terenu. Biće ovo opasan dvomeč, nisam iznenađen rezultatima Rome", jasan je trener “blaugrane” Ernesto Valverde.

"Igramo protiv ekipe koja ima ogromnu klasu i maestralnog Lionela Mesija. Kako ga zaustaviti? Takvom igraču na put može da stane samo tim, pojedinac mu ne može ništa", rekao je trener Rome Euzebio di Franćesko.

Bonus video: