Desetka Brazila ne može da bude svako: Rivaldo kritikovao selektora

"Broj 10 Brazila je nešto posebno, zna se šta to znači u svijetu fudbala. To nije dres za igrača koji sjedi na klupi, ili izađe na poluvremenu. Taj broj su nosili najveći - Pele, Rivelinjo, Ziko, Kaka, Ronaldinjo, Nejmar... Nosio sam ga i ja", kazao je Rivaldo
3574 pregleda 0 komentar(a)
Tite sa fudbalerima Brazila, Foto: AP
Tite sa fudbalerima Brazila, Foto: AP

Selekcija Brazila izgubila je sinoć od Argentine 1:0 u prijateljskom meču, a poraz od najvećeg rivala uvijek se doživi teško i uz kritike.

Polemiku u brazilskim medijima otvorio je i Rivaldo, svojevremeno jedan od najboljih brazilskih fudbalera, koji je selektoru Titeu zamjerio na odluci da "dres sa svetim brojem" dodijeli igraču Milana Lukasu Paketi.

"Broj 10 Brazila je nešto posebno, zna se šta to znači u svijetu fudbala. To nije dres za igrača koji sjedi na klupi, ili izađe na poluvremenu. Taj broj su nosili najveći - Pele, Rivelinjo, Ziko, Kaka, Ronaldinjo, Nejmar... Nosio sam ga i ja", kazao je Rivaldo.

Paketa, smatra Rivaldo, još nije dostojan "desetke".

"On može da bude igrač velike budućnosti za Brazil, ali ovo je ogroman teret za njega. Zamjeram Titeu što mu je uručio desetku Brazila, a ne njemu što jen prihvatio. Selektor je morao da ga zaštiti i da pokaže poštovanje", kazao je Rivaldo.

Bonus video: