POSLJEDNI MEČ U 2019.

Hadžibegić: Neću podnijeti, niti razmišljam da podnesem ostavku

Crna Gora sjutra od 18 sati dočekuje Bjelorusiju
7041 pregleda 31 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: SAVO PRELEVIC
Faruk Hadžibegić, Foto: SAVO PRELEVIC
Ažurirano: 18.11.2019. 14:15h

Faruk Hadžibegić neće podnijeti ostavku ako Crna Gora sjutra ne pobijedi Bjelorusiju u prijateljskom meču pod Goricom, posljednjem u 2019. godini.

„Nisam razmišljao o ostavci, nijednog trenutka, iznenadilo me to pitanje“, rekao je Hadžibegić u odgovoru na pitanje novinara RTCG na konferenciji za novinare.

Crna Gora je neslavno završila kvalifikacije za EURO 2020, kao posljednja u grupi, bez pobjede, uz gol-razliku 3:22.

„Mi smo narod koji je hrabar i optimističan, a manje realan. Morali smo možda da znamo u kakvoj smo grupi – sa Engleskom, Češkom, pa i Kosovom... Sad je vrijeme da ne napravimo greške kakve smo pravili, da imamo drugačiji pristup...“, rekao je Hadžibegić.

Optimizam ga, međutim, ne napušta.

„Moja uloga je da budem optimista, zbog čega sam došao ako kažem sve najgore. I sada kažem – kako bi bilo da sam rekao da ćemo da budemo peti. I sada tvrdim da ne vrijedimo da budemo peti. Mnogo toga se skupilo, hiljadu stvari, zašto je to tako. Ne treba da se crvenimo, jer pošteno radimo, dobro radimo, a ima li grešaka – naravno da ima. Ja sam sada kao otrovan, takav mi je karakter, odgovornost prihvatam sto posto...“.

Da možete da vratite vrijeme da li bi neke odluke donio drugačije, odgovorio je:

„Niko nije bez greške, možda sam mogao drugačije, ali ako sam pogriješio, nisam namjerno. I protiv Bjelorusije ćemo pokušati da proširimo krug kandidata, da vidimo neke koje ne znamo. Ja ću napraviti analizu svog rada, vidjeti da li sam negdje pogriješio, da ne bih ubuduće...“, kazao je Hadžibegić.