Predivno s....: Platini žestoko protiv VAR-a

Platiniju je u oktobru istekla četvorogodišnja suspenzija bavljenja bilo kakvim aktivnostima u fudbalu, koja mu je izrečena zbog afere primanja mita, odnosno isplate dva miliona švajcarskih franaka od tadašnjeg predsjednika FIFA Sepa Blatera
2525 pregleda 0 komentar(a)
Platini, Foto: ANSA
Platini, Foto: ANSA

Francuska fudbalska legenda i bivši predsjednik UEFA Mišel Platini nazvao je VAR "predivnim s...." gostujući u nedjelju na talijanskoj televiziji RAI.

"Trebalo bi mi pola sata kako bih objasnio zašto VAR ne rješava probleme. Samo ih gura dalje. Protiv VAR-a sam. Mislim da je to 'predivno s....'. Nažalost, nema nam povratka", rekao je Platini koji je oduvijek bio veliki protivnik uvođenja tehnologije u fudbal.

Platiniju je u oktobru istekla četvorogodišnja suspenzija bavljenja bilo kakvim aktivnostima u fudbalu, koja mu je izrečena zbog afere primanja mita, odnosno isplate dva miliona švajcarskih franaka od tadašnjeg predsjednika FIFA Sepa Blatera.

Nakon što je izgubio poziciju vodećeg čovjeka Uefe naslijedio ga je Slovenac Aleksandar Čeferin, a Platini nije mogao ni da se kandiduje za predsjednika FIFA, gdje je na mjesto čelnog čovjeka, nakon Blatera, stigao bivši Platinijev prvi pomoćnik Đani Infantino.

"Sa 64 godine još sam uvijek spreman za posljednju avanturu. No, moram dobro razmisliti, jer ne smijem pogriješiti", izjavio je Platini vezano za mogući novi angažman u fudbalu.

"Nisu me željeli na mjestu predsjednika Fife. Želio sam da branim fudbal i bio sam jedini fudbaler koji je mogao da postane predsjedniku", rekao je Platini dodajući kako s Infantinom i Blaterom više nema nikakve kontakte.

Bonus video: