Podgorički derbi i debi novih trenera

Budućnost protiv OFK Titograda (19 h) u neobičnim okolnostima: Mladen Milinković debitovaće na klupi domaćina, a Zoran Govedarica na klupi gosta
1520 pregleda 0 komentar(a)
Mendi (OFK Titograd) okružen Božovićem i Roganovićem iz Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Mendi (OFK Titograd) okružen Božovićem i Roganovićem iz Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Mnogo trenera promijenili su Budućnost i OFK Titograd proteklih sezona, ali se još nije desilo da oba tima uđu u podgorički derbi sa - trenerima debitantima, obojicom iz Srbije.

Mladen Milinković prvi put će voditi Budućnosti, doduše i sticajem malih okolnosti jer je odložen meč prošlog kola protiv Grblja, dok će Zoran Govedarica debitovati na klupi Titograda.

Podgorički derbi i derbi cijelog 16. kola Telekom 1. CFL igra se večeras u 19 časova na stadionu pod Goricom, nakon reprezentativne pauze i značajan je za oba tima - domaćinu, koji želi da ostane u vrhu tabele, gdje su još Sutjeska i Iskra, ali i gostu, koji je u posljednjih sedam kola doživio pet poraza, ostvario samo jednu pobjedu i daleko je od evropske zone.

Milinković: Moramo da igramo agresivnije

Milinković je, nakon odlaganja meča sa Grbljem, dobio nekoliko “ekstra” dana da upozna ekipu, koja večeras ima imperativ pobjede - koliki, zavisiće i od rezultata trenutno vodećih Sutjeske i Iskre, koji će ranije završiti svoje (gostujuće) mečeve.

Budućnost je u posljednjem duelu protiv OFK Titograda pod Goricom tukla rivala sa 4:0, u aprilu ove godine, ali je poražena prije dva mjeseca na Starom aerodromu (2:1).

- Nadam se da će ekipa odgovoriti pozitivno na sve zahtjeve koje smo postavili. Tražili smo od igrača da promijene malo odnos prema igri. Ne kažem da ga nisu imali ranije, ali treba da igraju malo agresivnije, treba da postoje neki šabloni po kojima želimo da ekipa igra i neka pravila koja treba da se poštuju tokom igre sa dozom slobode i kreativnosti kada se dođe u zavšnicu. Budućnost ima kreativne igrače u napadu i bilo bi suludo te igrače sputavati. Vidim veliku energiju kod igrača i želim da je kanališemo na pravi način. Žao mi je što samo 11 igrača može da počne utakmicu, jer sam vidio veliku volju kod svih i žao mi je zbog dva-tri fudbalera koji neće moći da startuju, a zaslužili su - kazao je Milnković.

Mladi reprezentativac Vasilije Terzić, sudeći prema prethodnim kolima, trebalo bi da bude pokretačka snaga Budućnosti u veznom redu.

- Očekujem tešku utakmicu protiv kvalitetne ekipe Titograda. Sigurno je da stanje na tabeli ne odslikava njihov kvalitet. Dobili su novog trenera i sigurno da će biti dodatno motivisani, ali mi gledamo samo sebe i ako budemo maksimalno skoncentrisani neće izostati tri boda - kazao je Terzić.

Govedarica: Nikom ne možemo da prijetimo

Zoran Govedarica, trener OFK Titograda, trebalo bi dobro da poznaje rivala, jer je početkom sezone trenirao priličan broj fudbalera Budućnosti, koji su i sada u timu.

A imao je samo četiri dana da upozna i svoje fudbalere - Titograd stiže na stadion pod Goricom sa ciljem da prekine lošu seriju, koja je i dovela do rastanka sa prethodnim trenerom Dragoljubom Đuretićem.

- Realnost je da, nakon serije loših rezultarta, mi ne možemo, niti smijemo ikome da prijetimo. Posebno ne Budućnosti, koja je s razlogom na vru tabele. Ipak, to nam ne oduzima nadu i pravo da vjerujemo u dobar rezultat.

Poznajem ove momke, jer sam radio u Crnoj Gori. Nesporno je da imaju kvalitet i da vrijede više. Moramo vrijedno da radimo da dostignemo taj kvalitet, jer sada nismo na tom nivou - poručio je Govedarica.

Budućnost je oslabljena jer nema suspendovanog kapitena Stefana Milića i duže povrijeđenog Aleksandra Vujačića, ali je trener Milinković najavio skori povratak štopera Igora Bašića koji je već 10 mjeseci van stroja.

Ni Titograd nije kompletan - nedostaju iskusni Radomir Đalović i Ivan Novović zbog povreda.

Gostujuća iskušenja Sutjeske i Iskre

Pobjeda protiv Koma, ali i odlaganje meča Budućnosti, donijeli su ekipi Sutjeske prvo mjesto na tabeli u prošlom kolu, zbog bolje gol-razlike od Iskre.

Izabranici Nikole Rakojevića imaju šansu da tu i ostanu, ali treba da pobijede Petrovac pod Malim brdom (13 h).

- Petrovac je dobra ekipa, koja je uhvatila formu i zaslužuje veliko poštovanje. Spremni smo, ipak, da zaigramo na pobjedu, jer želimo da uspješno otvorimo posljednji ciklus mečeva u jesenjoj polusezoni. Tri ekipe su u borbi za jesenju titulu, ali ima i na proljeće da se igra puno. Čeka nas pravi maraton, ali razmišljamo meč po meč - kaže ofanzivni vezista Sutjeske Aleksa Marušić.

Petrovac je u seriji od dvije pobjede, kojim je ekipa Nenada Vukčevića pobjegla sa dna.

12 utakmica zaredom Grbalj nema pobjedu, po šest remija i poraza - to je serija koja je tim iz Radanovića dovela na začelje tabele. U lošoj seriji je i Kom, koji nije slavio na posljednjih sedam mečeva, u kojima je doživio pet poraza

Zahuktala Iskra gostuje Komu (13 h), koji je bez pobjede već sedam mečeva, u kojima je doživio pet poraza.

Kom je, međutim, posljednji tim koji je pobijedio Iskru, i to kao gost - prije devet kola, 14. septembra, slavio je 2:0.

- Očekuje nas težak meč, Kom je pokazao da nije ekipa za potcjenjivanje u poslednjem duelu protiv nas. Idemo na pobjedu, favoriti smo na papiru ali to treba opravdati i na terenu - kaže napadač Iskre Bogdan Milić.

Zeta na Trešnjici, takođe u 13 sati, dočekuje Grbalj, dok Podgorica i Rudar igraju u 15 časova na “DG areni”.

Bonus video: