Sutjeska sama na vrhu nakon goleade u Petrovcu, Budućnost bolja u gradskom derbiju, Iskra usporila

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, danas igrane utakmice 16. kola Telekom Prve lige
12086 pregleda 0 komentar(a)
Dva gola: Damir Kojašević (Sutjeska), Foto: Savo PRELEVIC
Dva gola: Damir Kojašević (Sutjeska), Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 23.11.2019. 22:20h

Sutjeska je nakon 16. kola sama na čelu tabele. Nikšićani su bili ubjedljivi na gostovanju u Petrovcu, sa 4:0, i stigli do 10. pobjede u prvenstvu.

Lider šampionata slavio je golovima Damira Kojaševića u 38. i 90, Marka Ćetkovića u 44. i Boža Markovića iz jedanaesterca u 54. minutu.

Meč je obilježio i prekid u drugom poluvremenu, koji su izazvali navijači nikšićkog tima, a koji je trajao više od 15 minuta. Policija je gostujuće navijače ispratila van stadiona.

Budućnost je dobila gradski derbi protiv OFK Titograda sa 2:1 i preuzela drugo mjesto na tabeli, sa dva boda, ali i utakmicom manje u odnosu na Sutjesku.

Budućnost je do desete pobjede ove sezone došla golovima Dušana Stojiljkovića u 20. i Miloša Vučića u 57. minutu. Konačan rezultat, efektnim pogotkom u 72. minutu, postavio je Luka Merdović.

Podgorički derbi i derbi cijelog kola obilježio je i debi dvojice novih trenera - Mladena Milinkovića na klupi Budućnosti, te Zorana Govedarice na klupi Titograda

Korak Sutjeske nije ispratila Iskra, koja je igrala neriješeno na Zlatici proitiv Koma - 1:1.

Ekipa iz Danilovgrada, koja je produžila seriju na devet mečeva bez poraza, povela je autogolom Mihaila Petrovića Njegoša u 35. minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat Goran Vujović u 86. minutu.

Zeta na svom terenu, sa dva gola Srđana Krstovića, savladala Grbalj 2:0.

Dvostruki strijelac u šestoj pobjedi Zete bio je Srđan Krstović 14. i 90. minutu.

Podgorica je na svom terenu savadala Rudar 3:0, golovima Nikole Vujnovića u 12, Anđelka Jovanovića u 58 i Jovan Vujović iz penala penala u 80. minutu.

U narednom kolu, 1. decembra, sastaće se: Podgorica - Zeta, Rudar - Kom, Iskra - Petrovac, Sutjeska - Budućnost i OFK Titograd - Grbalj.

Đorđević i Ćetković na čelu liste strijelaca

Fudbaler Grblja, Boban Đorđević i Marko Ćetković iz Sutjeske sa po sedam postignutih golova zauzimaju čelnu poziciju na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigli su Sava Gardašević iz Koma i Damir Kojašević iz Sutjeske, a po pet igrači Budućnosti Igor Ivanović i Draško Božović, Velizar Janketić iz Rudara, Milan Đurišić iz Iskre, Goran Vujović iz Koma i Jovan Vujović iz Podgorice.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Boris Kopitović iz Petrovca, Vule Vujačić iz Rudara, i igrači Sutjeske Marko Vučić, Božo Marković i Stefan Nikolić.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih pet golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović, igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Rezultati 16. kola

BUDUĆNOST - OFK TITOGRAD 2:1

Dušan Stoiljković 20, Vučić 58 - Luka Merdović 72.

PETROVAC - SUTJESKA 0:4 -15 minuta trajao je prekid u Petrovcu zbog navijača Sutjeske. Na kraju ih je policija ispratila sa stadiona

Damir Kojašević 38, 90, Marko Ćetković 44, Božo Marković (penal) 54.

ZETA - GRBALJ 2:0

Srđan Krstović 14, 90+4.

KOM - ISKRA 1:1

Goran Vujović 86 - Mihailo Petrović Njegoš (autogol) 35.

PODGORICA - RUDAR 3:0

Nikola Vujnović 12, Anđelko Jovanović 58, Jovan Vujović (penal) 80.

Tabela

Tabela CFL
Tabela CFL

Bonus video: