Bajern silan u Diseldorfu, lider pao u Berlinu

Bavarci demonstriraju silu pod rukovodstvom Hansija Flika
1103 pregleda 0 komentar(a)
Toliso
Toliso
Ažurirano: 23.11.2019. 20:30h

Bajern je na samo bod od prvog mjesta u Bundesligi nakon 12. kola. Bavarci su ubjedljivo slavili na gostovanju Fortuni 4:0, i iskoristili su kiks lidera, Borusije Menhengladbah na stadionu Uniona 2:0, da se primaknu prvom mjestu na samo bod.

Utakmicu u Diseldorfu obilježio je podatak da Poljak Robert Levandovski napokon nije dao gol, ali jeste upisao asistenciju Brazilcu Kutinju za konačnih 4:0. Poljak je prvi strijelac sa 16 postignutih golova .

Pored Kutinja upisali su se Pavar (11), Toliso (27) i Gnabri (34).

Bajern je ipak treći, jer je u posljednjoj utakmici dana Lajpcig na "Red Bul areni" nadigrao Keln 4:1. Lajpcig je drugi zbog bolje gol razlike od Bavaraca.

Za ekipu Julijana Nagelsmana prvi gol je postigao Timo Verner u 22. minutu, za prosjek od gola po utakmici (12). Emil Forsberg je pogodio sa penala u 32. a velikih 3:0 u 37. minutu je donio Konrad Lajmer. Gosti su smanjili dva minuta kasnije preko Rafaela Čičosa, da bi Forsberg u 79. postavio konačan rezultat.

Union Berlin je iznenadio Borusiju Menhengladbah, golovima Udže i Andersona, a debitant u Bundes ligi je trećom uzastopnom pobjedom učvrstio mjesto u sredini tabele.

Gosti su danas bili uspješniji, jer je slavio Šalke u Bremenu 2:1, a Volfsburg je iznenadio u Frankfurtu 2:0. Jedini remi zabilježen je u Leverkuzenu, između Bajera i Frajburga 1:1

Bonus video: