Reakcije debitanata - Milinković: Nepotrebno ušli u nervozu; Govedarica: Poklonili im dva gola

Budućnost zasluženo pobijedila OFK Titograd (2:1) u derbiju 16. kola Telekom 1. CFL
6895 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Mladen Milinković je debitovao pobjedom na klupi Budućnosti, a Zoran Govedarica porazom na kormilu OFK Titograda - epilog je podgoričkog derbija (2:1).

Budućnost je zasluženo pobijedila, bila je brža, okomitija od rivala, imala je više šansi, mada oba gola koja je postigla mogu da idu na dušu golmama Titograda, Saše Ivanovića.

Iskusni čuvar mreže loše je u 20. minutu rukom izbio loptu, koja je pala pravo na volej Dušana Stoiljkovića - krilni napadač Budućnosti pogodio je efektno iz teške pozicije iskosa sa lijeve strane.

Stoiljković
Stoiljković je pogodio za 1:0(Foto: Savo Prelević)

U 57. minutu, lopta je Ivanoviću proklizala ispod ruku, nakon oštrog slobodnog udarca Miloša Vučića - 2:0 i pobjednik je mogao da se nasluti.

Gosti su se probudili tek u finišu, Luka Merdović je u 72. minutu poslao parabolu sa 20-ak metara, a lopta je u visokom luku završila u mreži - prava majstorija za 2:1, ali je to bilo sve od "romantičara".

Slavlje igrača OFK Titograda nakon gola Merdovića
Slavlje igrača OFK Titograda nakon gola Merdovića(Foto: Savo Prelević)

"Čestitam igračima - pobjedi se u zube ne gleda. Nisam ni ja zadovoljan što smo ušli u zavšnicu meča koja nam nije potrebna. U prvom dijelu smo pokazala želju i volju, na momente i igru kakvu sam želio", kazao je Milinković.

Mladen Milinković
Mladen Milinković(Foto: Savo Prelević)

Ipak, drugo poluvrijeme nije bilo baš takvo...

"U nastavku smo ušli u nervozu, jedno poigravanje na centru moglo je da nas košta bodova. Moramo da poradimo na detaljima, trebaće i malo vremena - nije da tražim alibi, ali nemoguće je za 15 dana uklopiti sve kako treba", dodao je je Milinković.

Njegova ekipa imala je i odličan udarac Terzića i šansu Zarubice prije prvog, te zicer Terzića prije drugog gola - eto zašto je pobjeda domaćih potpuno zaslužena, a mogla je da bude i krunisana trećim golom (šansa Božovića u 90. minutu).

Vasilije Terzić
Vasilije Terzić u dobroj šansi u 54. minutu(Foto: Savo Prelević)

Fudbaleri Titograda dolazili su do šesnaesterca, ali sve do sjajnog pogotka Merdovića nisu imali pravu šansu....

- Iskreno, samo drugo poluvrijeme je opravdalo epitet derbija. Tu sam tek tri dana i nisam zadovoljan, posebno ne prvim poluvremenom, u kojem smo djelovali kukavički. U nastavku smo se probudili, ali teško se vratiti kada poklonite dva gola protivniku. Onakve greške ne smiju da se događaju ozbiljnim ekipama. Pred nama dug period rada da vratimo ekipu na pravi kolosijek - kazao je Zoran Govedarica, trener Titograda.

Zoran Govedarica, trener OFK Titograda
Zoran Govedarica, trener OFK Titograda(Foto: Savo Prelević)

Ekipa koju je preuzeo je u očajnoj seriji rezultata - pet poraza na posljednjih šest mečeva, šest u posljednjih osam kola.

Bonus video: