Zidan traži od navijača da ne zvižde Bejlu

Bejla kritikuju navijači i mediji, pošto smatraju da mu je važniji golf od igranja za klub
962 pregleda 0 komentar(a)
Bejl na meču sa Sosijedadom, Foto: Reuters
Bejl na meču sa Sosijedadom, Foto: Reuters

Trener Real Madrida Zinedin Zidan pozvao je navijače tog kluba da prestanu da zvižde Garetu Bejlu, povodom tenzija oko njegove proslave plasmana na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Velsa.

Bejla su kritikovali u Španiji, pošto je poslije utakmice sa Mađarskom prije nekoliko dana proslavio pobjedu držeći zastavu Velsa, na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Madrid. Tim redom".

Bejla kritikuju navijači i mediji, pošto smatraju da mu je važniji golf od igranja za klub.

"Mnogo je buke oko Bejla, on želi da bude ovdje i radi najbolje što može, zbog toga ne želimo mnogo da pričamo o tome. On je u grupi i želi dobro da igra, kao i svi drugi. Nadam se da se ovo neće nastaviti tokom sezone. Želimo da navijači budu uz nas od početka do kraja utakmice, ali to ne možemo da kontrolišemo", rekao je Zidan.

Real je sinoć pobijedio Real Sosijedad sa 3:1, a Bejl je ušao sa klupe, kada su mu zviždali navijači. On je učestvovao u akciji kod trećeg gola.

"Nisam razgovarao sa njim o zvižducima, samo sam mu čestitao. Ne mogu da kažem da li je nepošteno ili ne. Svi mogu da kažu šta žele. Navijači imaju pravo da rade šta žele, ali od njih tražim da podrže sve igrače", naveo je trener Reala.

"Navijači Real Madrida zviždali su i svojim najboljim igračima, a Bejl je dobro igrao kada je ušao. On samo mora da se koncentriše na naporan rad. Ne radi se o tome da li razumiješ zašto zvižde, potrebni su nam navijači, kao i Garetu, kao i svakom drugom igraču. Ako se to dogodi, možemo da krenemo dalje. Želimo da mu navijači aplaudiraju, kao što su radili poslije gola", rekao je Zidan.

Bonus video: