Derbi dolazi u pravom momentu

Ovaj duel protiv Budućnosti nije presudan u borbi za titulu, ali pobjeda bi mogla da znači puno - kaže krilni napadač Sutjeske Damir Kojašević pred okršaj za vikend
2023 pregleda 0 komentar(a)
Damir Kojašević je postigao osam golova u prvenstvu Prva Telekom Ligastadion DG Arena Donja GoricaFk Podgorica  i  FK  Sutjeska NiksicFoto BORIS PEJOVIC, Foto: Boris Pejović
Damir Kojašević je postigao osam golova u prvenstvu Prva Telekom Ligastadion DG Arena Donja GoricaFk Podgorica i FK Sutjeska NiksicFoto BORIS PEJOVIC, Foto: Boris Pejović

Sutjeska opet djeluje nezaustavljivo, nakon poraza od Iskre prije više od mjesec je vratila ritam i sada opet ima mnogo razloga da vjeruje da će i ova sezona biti - šampionska.

Nikšićane za vikend čeka derbi protiv Budućnosti koji neće ništa odlučiti, ali bi neke stvari i mogao da nagovijesti, jer će nakon okršaja sa najvećim rivalom ostati još dva kola u 2019. godini. Sutjeska trenutno ima dva boda više, s tim što „plavi” imaju i utakmicu manje (protiv Grblja u Radanovićima).

- Mislim da smo u dobroj formi i da duel protiv Budućnosti dolazi u pravom momentu. Ima još dosta da se igra, ovaj derbi nije presudan, ali mnogo bi nam značilo kada bismo pobijedili - rekao je krilni napadač dvostrukog uzastopnog šampiona Damir Kojašević. U posljednje četiri utakmice u prvenstvu, Sutjeska je pobijedila tri puta, i to ubjedljivo - bila je bolja od Rudara (3:0), Koma (2:0) i na kraju Petrovca (4:0). Ima i remi sa Podgoricom u Lješkopolju kada je tim Nikole Rakojevića u finišu izbjegao poraz (2:2).

- Dali smo najviše golova u ligi, samo je Zeta primila manje od nas. I to govori nešto o našem kvalitetu, iako smo neke utakmice mogli i bolje da odigramo. Ipak, prvenstvo je neizvjesno, nema unaprijed upisanih bodova - kaže Kojašević.

Nije jednostavan bio ni meč sa Petrovcemu subotu, iako rezultat govori drugačije.

- Prvih 40 minuta smo se mučili po lošem, klizavom terenu. Kada smo poveli sve je bilo lakše. Imali smo 2:0 na poluvremenu, dali smo potom još dva i ubjedljivo slavili. Važno je i to na kakav način pobjeđujemo, jer sve to utiče na samopouzdanje - kaže Kojašević. A samopouzdanje igrača Sutjeske u posljednje dvije i po sezone je na visokom nivou, jer se stekla navika pobjeđivanja. - Vjerujem da smo najbolji tim u Crnoj Gori, ali to moramo da dokazujemo iz kola u kolo. Ove sezone smo već jednom pobijedili Budućnost, sada smo domaćini i uradićemo sve da ponovimo uspjeh iz Podgorice - rekao je Kojašević i dodao:

- Budućnost i Sutjeska su bez dileme najbolje ekipe. Šta bi moglo da presudi u derbiju? Možda naše iskustvo u napadu, jer Budućnost ima dosta mladih igrača u posljednjoj liniji. Možda i to što smo mi čvršći u odbrani. Mnogo je detalja, ima i Budućnost pojedinačni kvalitet, tako da su prognoze nezahvalne. Vjerujem da će biti pravi derbi i da ćemo osvojiti tri boda.

Kojašević je u Petrovcu u subotu bio dvostruki strijelac i sada je prvi na listi strijelaca sa osam pogodaka. Isti učinak ima i njegov saigrač Marko Ćetković (postigao je jedan protiv Petrovca). - Mnogo je važnije da osvajamo bodove od toga ko daje golove. Dali smo ih ukupno 37, svako doprinosi na pravi način da rezultati budu ovakvi kakvi jesu - zaključio je Kojašević.

Polusezona kakvu sam samo mogao da poželim

Damir Kojašević se ljetos vratio u crnogorski fudbal i nije pogriješio - igrao je kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope sa Sutjeskom, nedavno je opet i obukao dres crnogorske reprezentacije...

- Htio sam da se vratim kući, da opet budem u crnogorskom fudbalu. I nisam zažalio. Ljetos smo u Evropi imali nekoliko dobrih utakmica, osjetilo se i kakvu podršku navijača imamo i tada je bilo jasno da sam napravio odličan potez - kaže Kojašević. Evrogol u Bratislavu protiv Slovana će se dugo pamtiti.

- Uz gol koji sam dao za reprezentaciju, taj definitivno najviše vrijedi. Mogu da kažem i da je najljepši koji sam postigao u karijeri. Nedavno je ponovo zaigrao za nacionalni tim.

- Drago mi je što sam opet tu, nadam se da mogu da pomognem da reprezentacija izađe iz krize u kojoj se nalazi. Imamo dosta mlad tim, vjerujem da će u bliskoj budućnosti sve biti bolje - istakao je Kojašević.

Bonus video: