Je li Murinjo probudio Alija?

Mladi vezista Totenhema najavio bolje partije, Real igra po ritmu Luke Modrića, Roma od Krisa Smolinga dobija više nego što je iko mogao da pretpostavi
2493 pregleda 0 komentar(a)
Ali i Murinjo, Foto: Beta/AP, Beta/AP
Ali i Murinjo, Foto: Beta/AP, Beta/AP

Ko si ti? Dele Ali ili njegov brat? - tim riječima se Žoze Murinjo obratio vezisti Totenhema na prvom treningu pošto je postao menadžer Sparsa.

Ali već sezonu i po igra ispod očekivanja, omele su ga i povrede, ali dolazak Portugalca u klub možda i bude injekcija koja je neophodna 22-godišnjem vezisti na putu ka vrhunskoj karijeri.

Ako ništa drugo, početak obećava - Murinjo je na debiju savladao Vest Hem 3:2, a Ali je bio akter kod prva dva gola kada je i podsjetio kakve su mu mogućnosti...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Kastels (Volfsburg) - Volfsburg je prekinuo niz od sedam utakmica bez pobjede i slavio u Ajntrahtu. Za to mu je bila neophodna fantastična partija belgijskog čuvara mreže.

ODBRANA

Smoling (Roma) - ne događa se često da Smoling da gol i da u istom meču i dva puta asistira. Sve to je uradio za samo 17 minuta u trijumfu „vučice” nad Brešom.

Kris Smoling
Kris Smoling i Đanluka Manćini(Foto: Beta/AP)

De Fraj (inter) - u novom sistemu koji je stvorio Konte profilisao se u lidera odbrane. Odličnu partiju protiv Torina je krunisao pogotkom.

Kvadrado (Juventus) - pokriva kompletnu desnu stranu i to radi toliko dobro da Sari sve i da hoće ne može da mu nađe zamjenu. U drugom poluvremenu protiv Atalante se vidio sav napadački kvalitet Kolumbijca.

SREDINA

Ali (Totenhem) - kao da ga je dolazak Murinja u sjeverni London natjerao da bude mnogo bolji nego u posljednjih godinu, godinu i po...

Modrić (Real Madrid) - gol i dvije asistencije u duelu sa Sosijedadom - Zidan nije mogao da poželi veći doprinos hrvatskog majstora.

Luka Modrić
Luka Modrić(Foto: Beta/AP)

Bonaventura (Milan) - u sezoni „rosonera” nema puno pozitivnih stvari, ali povratak Bonaventure je svakako jedna od onih boljih. Evrogol protiv Napolija podsjetio je kako je popularni Džek nekada bio bitan za igru Milana.

Ndidi (Lester) - ne živi Lester samo od golova Vardija i Peresa ili majstorija Madisona, Tilemansa, Barnsa... Nigerijski vezista je stub veznog reda „lisica”.

NAPAD

Verner (Lajpcig) - pitanje je samo momenta kada će pojačati nekog evropskog velikana. Verner je do sada u Bundesligi dao 12 golova, jedini je koji donekle prati ritam Levandovskog.

Timo Verner
Timo Verner(Foto: Beta/AP)

Iguain (Juventus) - dolazak Sarija u Torino mu je vjerovatno i spasao karijeru. Ostao je u Juveu i sada je već jasno da je to bio fantastičan potez argentinskog napadača.

Kaisedo (Lacio) - još jedan bitan igrač u rotaciji rimske ekipe. Donio je tri boda protiv Sasuola, pa je Lacio sam na trećem mjestu Serije A.

Bonus video: