"Vukovi" mjerkaju oslabljenu Sutjesku

Zeta - Sutjeska, Podgorica - Iskra i OFK Titograd - Petrovac igraju prve mečeve 1/4 finala Kupa, Budućnost i Jedinstvo igraju revanš
1283 pregleda 0 komentar(a)
Jamoa (Zeta) i Bulatović (Sutjeska), Foto: Milan Šapurić
Jamoa (Zeta) i Bulatović (Sutjeska), Foto: Milan Šapurić

Zeta i Sutjeska - trenutno četvroplasirani i prvoplasirani tim Telekon 1. CFL - igraju danas na Trešnjici derbi četvrtfinala Kupa Crne Gore (13 h).

A kada Golubovčani i Nikšićani, kao i Podgorica - Iskra, odnosno OFK Titograd i Petrovac završe danas svoje prve mečeve 1/4 finala, jedan putnik u polufinale već će biti poznat.

Budućnost i Jedinstvo, naime, jedini su odigrali prvi četvrtfinalni duel prije tri sedmice, pa će večeras pod Goricom (17 h) biti na programu revanš - Podgoričani su ogromni favoriti protiv drugoligaša nakon pobjede u Bijelom Polju od 1:0 i bila bi prava senzacija da ne postanu prvi tim koji će izvadit vizu za polufinale.

Svi ostali, koji zbog velike kiše nisu mogli da igraju prve mečeve 6. novembra, danas kreću od početka.

- Sutjeska je jedan od dva najteža rivala koje smo mogli da izvučemo, ali to ne znači da unaprijed pravimo alibi. Vjerujemo u sebe i smatramo da imamo kvalitet da prođemo u polufinale. Biće tvrdu u prvom meču, kao i obično, biće to meč sa malo šansi, a svaka pobjeda bez primljenog gola bila bi sjajna pred revanš - kaže desni bek Zete Amel Tuzović.

Sutjeska je do sada jednom osvojila Kup (2017), dok je krajnji domet Golubovčana bio polufinale (2007. i 2011).

Nikšićani oslabljeni stižu na Trešnjicu, nema suspendovanog golmana Giljena i beka Cigera, još nekolilo igrača sa lakšim povredama vjerovatno će ostati na klupi, jer je u nedjelju derbi prvenstva protiv Budućnosti.

Bez obzira na sve - Sutjeska ima maksimalne ambicije i u Kupu.

- Nismo kompletni, ali i ovakva Sutjeska može da napravi dobar rezultat pred revanš. Zeta je težak rival, u pitanju je mlada ekipa, koja se ne boji nikoga, ali i mi smo željni novih pobjeda i trofeja - kazao je defanzivac Sutjeske Aleksandar Šofranac.

OFK Titograd i Petrovac igraju u 13 sati prvi čin reprize prošlogodišnjeg dvomeča osmine finala Kupa - tada su se radovali Petrovčani, i to nakon izvođenja penala, a Podgoričani priželjkuju revanš...

Uzbuđenja se očekuju i u Lješkopolju - Podgorica i Iskra su dva tima koja su u formi. Domaćin je samo jednom izgubio na prethodnih šest mečeva, i to upravo od Iskre, dok Danilovgrađani u prvenstvu već devet utakmica ne znaju za poraz...

Parovi 1/4 finala

PRVE UTAKMICE

ZETA - SUTJESKA (13 h) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - PETROVAC (13) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PODGORICA - ISKRA (16) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

REVANŠ

BUDUĆNOST - JEDINSTVO (17) - prvi meč 1:0 Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: