Ko je nova Zlatna lopta?

U glasanju za Zlatnu loptu “Frans fudbala” učestvovaće samo novinari
1577 pregleda 0 komentar(a)
Mundo Deportivo tvrdi da Mesi dobija nagradu, Foto: Beta-AP
Mundo Deportivo tvrdi da Mesi dobija nagradu, Foto: Beta-AP

Leo Mesi je osvajač Zlatne lopte za 2019. godinu, tvrdi “Mundo deportivo”, katalonski sportski list blizak Barseloni.

Kako navodi list, predstavnici magazina “Frans fudbal” bili su u Barseloni, gdje su odradili foto-sesije i intervju sa Mesijem, što rade svake godine uoči dodjele nagrade.

“Nema informacija da su tim povodom bili u Torinu i Liverpulu”, tvrdi “Mundo deportivo”.

Pored Mesija, u najužoj kandidaturi za prestižnu nagradu su Kristijano Ronaldo, as Juventusa i Virdžil van Dajk, predvodnik odbrane Liverpula, aktuelnog evropskog šampiona.

Ukoliko je informacija tačna, Mesiju bi to bila šesta Zlatna lopta u karijeri, što bi bio rekord svih rekorda - Ronaldo bi, naime, ostao na drugom mjestu sa pet.

Argentinac i Portugalac trenutno su poravnati na vrhu - a od posljednjih 11 Zlatnih lopti, nisu osvojili samo prošlogodišnju, koja je pripala Hrvatu Luki Modriću.

Još 27 fudbalera, osim Mesija, Ronalda i Van Dajka, u konkurenciji su za jednu od najprestižnijih individualnih nagrada u svijetu sporta. Najbolji igrač planete za 2019. godinu biće proglašen u ponedjeljak 2. decembra na gala-ceremoniji u Parizu.

Zlatna lopta
Ilustracija(Foto: GRAPHIC NEWS)

Mesi je ove godine već osvojio Fifinu nagradu “The Best”, kao i Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca evropskih liga.

U nagradi “The Best” - Fifinoj verziji najboljeg fudbalera na svijetu, glasovima su ga izabrali navijači, nacionalni selektori, kapiteni, kao i novinari, iz svih zemalja članica Fife.

Pobjeda Argentinca bila je malo iznenađenje, jer je Holanđanin Van Dajk bio favorit da postane prvi defanzivac od 2006. i Italijana Fabija Kanavara sa priznanjem najboljeg na svijetu.

Holanđanin je tada dobio prednost novinara, ali samo njih - na Mesijevu strani išli su glasovi navijača, selektora i kapitena.

U glasanju za Zlatnu loptu “Frans fudbala” učestvovaće samo novinari. Iako ne isti koji su u žiriju za nagradu “The Best”, to Van Dajku u startu daje velike šanse.

Uprkos svemu, “Mundo Deportivo” tvrdi da je Mesi ponovo dobitnik.

Bonus video: