Previše ambiciozan i nelojalan: Luis Enrike riješio kontroverzu sa pomoćnikom

Enrike još nije želio da govori za medije, ali je odlučio da se obrati zbog kontroverzi koje je izazvao njegov dugogodišnji pomoćnik, a zatim i nasljednik Roberto Moreno
1816 pregleda 0 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: AP
Luis Enrike, Foto: AP

Luis Enrike danas se i zvanično vratio na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Španije.

Prvi put se obratio javnosti i nakon povratka i nakon odlaska, te porodične tragedije i smrti devetogodišnje kćerke.

Enrike još nije želio da govori za medije, ali je odlučio da se obrati zbog kontroverzi koje je izazvao njegov dugogodišnji pomoćnik, a zatim i nasljednik Roberto Moreno.

Moreno je preuzeo kormilo "furije", nakon Enrikeovog odlaska, kao privremeno rješenje, obezbijedio plasman na EURO, ali i najavio tužbu, kada je ozvanićeno da se stari selektor vraća.

Razlog - Enrike ga nije uvrstio u stručni štab, zbog, kako je rekao danas, prevelikih ambicija.

"Ja sam jedini odgovoran zašto Roberto Moreno nije dio mog stručnog štaba. Razgovarali smo samo jednom, 12. septembra, u njegovoj kući. Osjetio sam da želi da vodi tim na prvenstvu Evrope, a da se ja kasnije vratim na klupu, ako budem želio. Razumijem da je bio uzbuđen zbog životne prilike koja mu se ukazala, shvatam i da je naporno radio i da je ambiciozan, što takođe cijenim, ali ponekad prevelike ambicije nisu dobre, vode pogrešnim putem. Takođe, taj njegov gest smatram nelojalnim. Nešto slično nikada ne bih uradio i zato ne želim pored sebe ljude koji tako razmišljaju", kazao je Enrike.

Bonus video: