Susret Putina i Čeferina: UEFA neće oduzeti Rusiji domaćinstvo Evropskog prvenstva

Sankt Peterburg je jedan od domaćina EURA 2020, a osim tri utakmice u grupi u tom gradu će se igrati i jedna utakmica četvrtfinala
2830 pregleda 1 komentar(a)
Putin, Foto: AP
Putin, Foto: AP

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin uvjerio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da UEFA ne namjerava da oduzme domaćinstvo EURA 2020 Sankt Peterburgu, te izrazio uvjerenje da će Rusija na vrhunskom nivou biti domaćin četiri utakmice tog takmičenja, objavila je ruska agencija TASS.

Čeferin je u stigao posjetu Moksvi, samo dan nakon što je Međunarodna anti-doping agencija (WADA) predložila je da se ruskim sportistima zabrane nastupi na međunarodnim takmičenjima, a zemlji zabrani organizacija sportskih događaja u naredne četiri godine, zbog nepoštovanja doping pravila.

Agencija TASS navodi da je Čeferin čestitao Putinu na odličnoj organizaciji SP 2018, dok je Putin obećao da na EURU 2020 "u Rusiji neće biti primjedbi niti od igrača niti od navijača" .

Sankt Peterburg je jedan od domaćina EURA 2020, a osim tri utakmice u grupi u tom gradu će se igrati i jedna utakmica četvrtfinala.

Bonus video: