Gdje je Haland, tu su rekordi: Norvežanin i sinoć u centru pažnje

Napadač Salcburga postao je prvi tinejdžer, koji je na pet uzastopnih utakmica u Ligi šampiona postigao pogodak
3499 pregleda 0 komentar(a)
Haland nakon sinoćnjeg meča, Foto: Beta-AP
Haland nakon sinoćnjeg meča, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.11.2019. 10:42h

Norveška senzacija, Erling Haland nastavlja da oduševljava Evropu - napadač Salcburga sinoć je protiv Genka postigao još jedan gol u Ligi šampiona, pa se i danas o njemu priča širom kontinenta.

Tinejdžer je na "Luminus Areni" u igru ušao u 62. minutu, a minut prije kraja meča zatresao je mrežu Kukea i postavio konačan rezultat - 1:4.

Uz Halandovo ime od sinoć stoje još neki rekordi.

Napadač Salcburga postao je prvi tinejdžer, koji je na pet uzastopnih utakmica u Ligi šampiona postigao pogodak. Takođe, prvi je fudbaler koji je u pet prvih utakmica u ovom takmičenju osam puta zatresao mrežu. Iza njega su Hari Kejn i Dijego Kosta, koji su to učinili sedam puta.

Haland je ušao u društvo igrača, koji su postigli minimum po gol u prvih pet kola Lige šampiona. Prije njega to su uradili prije njega radili Alesandro Del Pjiero (Juventus, 1995/96), Serhij Rebrov (Dinamo Kijev, 1997/98), Nejmar (PSŽ, 2017/18), Kristijano Ronaldo (Real Madrid, 2017/18) i Robert Levandovski (Bajern, ove sezone).

Haland je ove sezone postigao ukupno osam golova u Ligi šampiona i 27 u svim takmičenjima.

Salcburg je treći na tabeli u grupi E sa sedam bodova, dva manje od Napolija, a tri od Liverpula. U posljednjem kolu 10. decembra u Mocartov grad stiže Liverpul. Austrijski klub igraće za prolazak u narednu fazu. A sa Halandom ništa nije nemoguće.

Bonus video: