Srpska veza srušila "đavole" u Astani

Hetafe u prednosti u odnosu na Krasnodar, Erić i Rukavina obradovali Kazahstan
2312 pregleda 0 komentar(a)
Šomko, Foto: Dave Thompson
Šomko, Foto: Dave Thompson
Ažurirano: 28.11.2019. 19:25h

Astana je zabilježila prvu pobjedu u u 5. kolu Lige Evrope, i to nakon četiri poraza.

Ali kakvu, na "Nur-Sultan" stadionu pao je evropski velikan, Mančester junajted 2:1. "Đavoli" su, doduše, nastupili u podmlađenom sastavu jer su ranije izborili prolazak iz grupe L, u kojoj će se u nastavku takmičenja za prolazak boriti AZ Alkmar i Partizan.

Gosti su bolje ušli u utakmicu i u 10. minutu, Lingrad je sjajno pogodio donji lijevi ugao nemoćnog Nenada Erića sa 18 metara.

U nastavku je golman koji je igrao u Borcu Miodraga -Grofa Božovića, činio čuda, a Dmitri Šomko u 55. minutu, i autogol Bernarda nakon udarca Antonija Rukavine u 62. minutu obradovali su publiku u Kazahstanu.

Do kraja, rezultat se nije promijenio zahvaljući sjajnim odbranama 37-godišnjeg Erića, koji je reprezentativac Kazahstana.

Meč je zbog povrede propustio Žarko Tomašević, crnogorski reprezentativac u Astani, dok je 19-godišnji defanzivac "đavola" Maks Tejlor bio na klupi, prvi put ove sezone nakon uspješnog liječenja od raka testisa.

U grupi C je Bazel doživio bezbolan poraz na gostovanju Krasnodaru 1:0, jer je zahvaljujući boljem međusobnom skoru od ruskog tima i španskog Hetafea, izborio nokaut fazu.

Krasnodar je pobjedom došao do devet bodova, bod iza Bazela, kao i Hetafe pobjedom u Trabzonu 1:0.

Zato će drugog putnika odlčućiti utakmica u predgrađu Madrida, u kojem Hetafe ne smije da izgubi od Krasnodara.

Španska ekipa je slavila u prvom duelu na strani sa 2:1.

Krasnodar je slavio golom Arija sa penala u 72. minutu,. ali on zbog crvenog kartona u nadoknadi utakmice sa Bazelom neće putovati u Madrid.

Hetafe je slavio u Trabzonu golom Haimea Mate u 52. minutu.

Bonus video: