Konte predao titulu Pepu, antirekordi Arsenala

Arsenal je izjednačio dva antirekorda iz 2002. godine - 11 utakmica zaredom je primio gol, a i vezao je četiri poraza u svim takmičenjima
0 komentar(a)
Konte i Pep, Foto: Reuters
Konte i Pep, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2018. 18:17h

Čelsi je predao titulu Mančester sitiju! Sada već bivši prvak je bio nemoćan na stadionu "građana, koji su, i bez previše truda, demonstrirali šampionsku klasu.

Utakmicu su riješila dvojica igrača sa prezimenom Silva - Španac David Silva je u prvom napadu u drugom poluvremenu sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio a na suprotnoj je sjajno reagovao Portugalac Bernardo Silva.

Čelsi je bez šuta u gol predao titulu, a jedini opasni napad "plavaca" desio se u 54. minutu kad aje Viktor Mozes šutirao pored desne stative. Ni "građani" se nijesu ispormašivali ali su nevjerovatnom klasom, ali i odsustvu želje rivala rutinski došli do nova tri boda - ukupno 78 i od najbližeg pratioca, Liverpula, imaju 18 bodova više.

Jedini poraz ove sezone u ligi Pep je doživio upravoi od Liverpula. Šansu da preuzme drugu poziciju imaće Mančester junajted sjutra od 21 sat na gostovanju Kristal Palasu. Sa utakmicom manje "đavoli" imaju bod manje do Liverpula.

Arsenal je neprepoznatljiv!

"Tobdžijama" su, nakon debakla u dvomeču sa Mančester sitijem, dubinu krize pokazali igrači Brajtona, koji su slavili nad favorizovanim rivalom (2:1).

Već u sedmom minutu Petr Čeh je kapitulirao nakon kornera, kada je defanzivac Luis Dank bio moćan u skoku i glavom je zakucao loptu u mrežu, da bi 19 minuta kasnije Glen Marej glavom udvostručio prednost Brajtona, nakon sjajnog centaršuta Grosa sa desne strane.

Sve što je Arsenal uspio je da do poluvremena smanji prednost dodirom klase Gabonca Pjer-Emerika Obamejanga u 43. minutu.

Brajton je u sjajnom nizu od sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a u posljednjih pet kola je slavio tri puta.

Arsenal je izgubio treći put zaredom, u svojoj najgoroj sezoni u Premijer ligi je nakon 29. kola na svega 45 bodova i od Lige šampiona je daleko čak 13. A igra se još devet utakmica.

I antirekordi su vezani za ovaj Arsenal, pa ne čude poruke sa tribina - "Vengeru napolje"! Arsenal je prvi put od oktobra 2002. godine izgubio četiri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, a prvi put je do februara 2002. godine u 11 uzastopnih utakmica primio makar gol.

Bonus video: