Giljen kažnjen pet mečeva, nije dokazano da je vrijeđao čelnike FSCG

Disciplinska komisija je saopštila da je protiv Giljena “obustavila disciplinski postupak zbog vrijeđanja zvaničnika FSCG i Fudbalskog saveza Crne Gore, jer nije dokazano da je počinio navedeni prekršaj”
3711 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Giljen brani penal na meču sa Slovanom, Foto: Savo PRELEVIC
Vladan Giljen brani penal na meču sa Slovanom, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 29.11.2019. 17:00h

Golman Sutjeske Vladan Giljen kažnjen je zabranom nastupa na pet mečeva, saopštila je Disciplinska komisija FSCG.

Giljen je dvije utakmice kazne dobio zbog “nesportskog ponašanja prema gledaocima – oficijelnom spikeru na utakmici 14. kola Telekom 1. CFL, između Podgorice i Sutjeske.

Tri meča kazne dobio je zbog nesporskog ponašanja prema zvaničnicima utakmice - prvom pomoćnom sudiji i delegatu utakmice, nakon isključenja na tom meču.

Disciplinska komisija je saopštila da je protiv Giljena “obustavila disciplinski postupak zbog vrijeđanja zvaničnika FSCG i Fudbalskog saveza Crne Gore, jer nije dokazano da je počinio navedeni prekršaj”.

Giljen je zbog suspenzije, 4. novembra, već propustio tri meča, tako da neće biti na raspolaganju za nedjeljni derbi protiv Budućnosti i meč sa Grbljem u 18. kolu.

Kapiten Sutjeske je isključen na utakmici sa Podgoricom, koja je odigrana 2. novembra i završena 2:2, a za “Vijesti” je tada rekao da je njegovu ljutnju i reakciju, nakon izjednačujućeg gola, izazvao zvanični spiker.

“On je preko razglasa komentarisao tokom cijelog meča – govorio kako izgleda tabela kada je Podgorica davala golove, komentarisao je i suđenje i kako sudija nije dosudio penal za Podgoricu, pričao sa trenerom, govorio da je vidovit... Sve to je pričao dok je igra trajala, to nikad nisam doživio”, kazao je tada Giljen.

Bonus video: