Hrvati zadovoljni, Sautgejt oprezan: Nisam siguran da je ovo dobar žrijeb

Mečevi grupe D igraju se u Londonu i Glazgovu
3604 pregleda 1 komentar(a)
Sautgejt, Dalić i češki selektor Šilhavi, Foto: AP
Sautgejt, Dalić i češki selektor Šilhavi, Foto: AP

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić zadovoljan je ishodom žrijeba za EURO 2020, u kome se njegova selekcija nalazi u grupi sa Engleskom, Češkom, te pobjednikom plej-ofa Lige C (Škotska, Norveška, Srbija, Izrael).

"Zadovoljni smo. Rekli smo da nema idealne grupe i da ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal, to smo i izbjegli.Mislim da realno možemo proći dalje, to je i naša ambicija. Nama je prva utakmica najvažnija, igra se na Vembliju sa Engleskom, ne može biti bolje i ljepše, barem za nas. Nakon toga slijede dvije lakše utakmice u kojima moramo tražiti svoju šansu, mada ekipe iz četvrtof šešira su nezgodne, posebno Srbija. Tu su i Škoti koji su domaćini. Ako oni prođu, mi igramo protiv dva domaćina kao gosti", naglasio je Dalić.

Mečevi grupe D igraju se u Londonu i Glazgovu.

Engleska je izraziti favorit, ali Garet Sautgejt upozorava.

"Uopšte nisam siguran je li ovo dobar ždrijeb. Igrali smo protiv dvije ekipe iz žrijeba ranije, a igranje na Vembliju će biti nešto posebno. Maloprije sam se fotografisao sa selektorom Hrvatske Zlatkom Dalićem. Htio je da Hrvatska igra u Londonu što je vrlo interesantno", kazao je Sautgejt.

Hrvatska je u polufinalu Mundijala 2018. godine pobijedila Englesku.

Bonus video: