Toro Lautaro - Interova mašina za golove

Momak koji je prošle godine stigao iz Rasinga za 25 miliona eura, sada je najveća snaga tima koji je sklopio Antonio Konte
1201 pregleda 0 komentar(a)
Prva zvijezda Intera: Lautaro Martines, Foto: Beta-AP
Prva zvijezda Intera: Lautaro Martines, Foto: Beta-AP

Kada je Inter početkom prošle godine objavio „rat” Atletiko Madridu i krenuo u lov na Lautara Martinesa bilo je jasno da se sprema veliki posao. Popularni Toro („bik”) na kraju je i završio u Milanu, a nakon što je prvu sezonu najavio kvalitet kao alternativa Mauru Ikardiju, u ovoj je pokazao - klasu.

Dao je osam golova u Seriji A, pet u Ligi šampiona u isto toliko utakmica, forma u kojoj igra od avgusta do danas je zastrašujuća, pa cifra koju je Inter platio Rasingu iz Aveljanede od 25 miliona sada djeluje kao sitniš.

Lautaro je pogađao mrežu u posljednje tri utakmice (pogodio je pet puta), a prije dva dana je bio dvostruki strijelac kada je Inter savladao SPAL i vratio se na prvo mjesto na tabeli Serije A.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ter Štegen (Barselona) - preživjela je Barselona sve i svašta u Madridu protiv Atletika dok u finišu nije zablistao Lionel Mesi. Kao po pravilu, njemački golman ispravlja sve greške odbrane.

ODBRANA

Van Dajk (Liverpul) - dao je dva preslikana gola Brajtonu i trasirao put ka pobjedi...

Aleksander-Arnold (Liverpul) -..., oba puta je Holanđanin tresao mrežu glavom nakon centaršuta iz prekida Aleksander-Arnolda.

Karvahal (Real Madrid) - „Kraljevski klub” je imao probleme u Vitoriji protiv Alavesa, ali ih je riješio omaleni desni bek i donio važna tri boda.

SREDINA

Luis Alberto (Lacio) - kada on igra u pravoj formi, Lacio često djeluje nezaustavljivo.

Ćiro Imobile nemilosrdno trese mreže, a protiv Udinezea je dozvolio Špancu da postigne pogodak iz penala.

Ali (Totennhem) - „faktor Murinjo” u Totenhemu se najbolje vidi na primjeru Alija. Tri pogotka i asistencija učinak je engleskog reprezentativca u tri meča od kada je na klupu sjeo Portugalac.

Griliš (Aston Vila) - odavno je prerastao sredinu kakva je Aston Vila, ali i dalje pronalazi dovoljno motiva da igra za klub koji voli. Majstorija protiv Mančester junajteda samo potvrđuje koliki je potencijal 24-godišnji momak iz Birmingema.

Serdar (Šalke) - Union Berlin je bio na korak da osvoji bod u Gelzenkirhenu, a onda je u 86. minutu „isplivao” Serdar i poslao Šalke na treće mjesto Bundeslige.

NAPAD

Martines (Inter) - u timu ratnika koji je sklopio Antonio Konte izdvaja se ekstra klasa argentinskog napadača. Za 12 mjeseci je prošao put od rezerviste zbog Ikardija do igrača bez kojeg „nerazuri” ne mogu.

Bejli (Bajer) - zablistao je u Minhenu, srušio je Bajern i pokvario fantastičan momenat u kojem se nalazio bavarski velikan.

Embolo (Borusija Menhengadbah) - dva gola i asistencija u duelu sa Frajburgom. Kompletan napad lidera Bundeslige u kontinuitetu postiže golove.A. H.

Bonus video: