Roma u velikom stilu osvojila Napulj, Juve u 93. minutu slavio na "Olimpiku"

Napolitanci i dalje na prvom mjestu, ali sa bodom i utakmicom više od Juventusa
109 pregleda 0 komentar(a)
Edin Džeko AS Roma, Foto: Reuters
Edin Džeko AS Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 21:52h

Juventus je profitirao zahvaljujući Romi i dočekao toliko željeni poraz Napolija.

"Vučica" je utišala Napulj i slavila rezultatom 4:2, preuzela treće mjesto na tabeli (ima bod više od Lacija), ali i učinila da Juve bude na samo bod minusa od lidera, i to uz utakmicu manje.

Loše je počelo za Rimljane na "San Paolu", jer je u 6. minutu Insinje matirao Alisona, ali to je bila samo varka, jer je Roma do kraja bila dominantna.

Mladi Turčin Under je već u 7. izjednačio, a preokret je donio Džeko u 36.

Malo ko je očekivao da će Roma do kraja dominirati, Napoli, ali se upravo to desilo, iako je domaćin kod 2:1 promašivao šanse...

Džeko je majstorski povisio na 3:1, a debakl lidera je zaokružio Peroti desetak minuta prije kraja. Potom je Mertens u sudijskoj nadoknadi donekle ublažio poraz svoje ekipe.

Napoli je tako stao nakon 10 vezanih trijumfa.

A Juventus je navikao da pobjeđuje i kada ne igra dobro, a trijumf u Rimu protiv Lacija (1:0) biće vjerovatno ključan ako "stara dama" i ove sezone osvoji titulu.

Više od 90 minuta uspavanke nije dovoljno kada je rival Juventus, pa je Lacio pao u 93. i to golom Paula Dibale koji je u samo dva kontakta s loptom pokazao kakav je majstor.

Argentinac je prvo predriblao Ramosa, a onda rutinski matirao Strakošu za velika tri boda aktuelnog prvaka Italije.

Lacio nije pobijedio Juve kod kuće još od 2003. godine, sada je četvrti na tabeli, a biće peti ako Inter sjutra savlada Milan u gradskom derbiju.

U prvom meču današnjeg prpgrama Spal je savladao Bolonju sa 1:0 i upisao bitne bodove u borbi za opstanak.

Bonus video: