Atletiko na Nou kampu želi da pokaže da je i nemoguće moguće

Gotovo je nevjerovatno da Atletiko uopšte prati ritam Barse, koja je neporažena na 26 mečeva u Primeri, te da ima 10 bodova više od Reala
0 komentar(a)
Suares Atletiko Barselona, Foto: Reuters
Suares Atletiko Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 16:27h

U Španiji se sjutra igra derbi čiji je ulog – titula.

Barselona će na Nou kampu ugostiti Atletiko, koji je u posljednjih šest kola smanjio zaostatak za liderom sa 11 na pet bodova.

Kolćonerosi su uhvatili sjajan ritam, zabilježili šest vezanih pobjeda, dok su Katalonci u tom periodu ostvarili tri remija.

Gosti imaju mnogo samopouzdanja pred gostovanje lideru, Dijego Simeone ima izuzetan trenerski skor sa Ernestom Valverdedom, od koga nije nikada izgubio u Primeri. Sve sluti na veliki meč...

"Mi smo pokazali prije četiri godine da je nemoguće moguće, kada smo osvojili titulu. I sada želimo to da uradimo, iako je jasno kolike su nam šanse. Naš cilj je da posljednjih pet kola dočekamo kao kandidati za titulu i da napredujemo kao tim", kazao je Simeone.

Gotovo je nevjerovatno da Atletiko uopšte prati ritam Barse, koja je neporažena na 26 mečeva u Primeri, te da ima 10 bodova više od Reala.

"Igramo odličnu sezonu, ali je Barselona na vrhunskom nivou. Kao i svaki veliki meč, i ovaj će odlučiti detalji, koji bi mogli da budu na našoj strani", rekao je trener madridskog kluba.

Trener Barselone pokušao je da umanji značaj meča.

"Ovo je važna utakmica, ali nije finale lige. Osvajanjem bodova stekli bismo lagodniju poziciju za finiš, ali bi i dalje Atletiko bio opasan rival. To je specifičina ekipa, neugodna i nepredvidiva, spremna na svaku vrstu utakmice. Pravi derbi nas čeka", kazao je on.

U prvom dijelu sezone u Madridu nije bilo pobjednika - 1:1.

Stefan Savić neće igrati zbog povrede.

Bonus video: