Lester i dalje briljira, a Vardi se ne zaustavlja: Aston Vila osjetila snagu "lisica"

Vardi se danas upisao u strijelce na osmoj uzastopnoj utakmici u ligi i grabi ka rekordu, koji je upravo on postavio u šampionskoj sezoni, kada je na 11 vezanih mečeva tresao mrežu rivala
2048 pregleda 0 komentar(a)
Vardi postiže vodeći pogodak za Lester na današnjem meču, Foto: Beta-AP
Vardi postiže vodeći pogodak za Lester na današnjem meču, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.12.2019. 17:00h

Lester se ne zaustavlja! Ekipa Brendana Rodžersa igra spektakularan fudbal ove sezone, a danas je u 16. kolu Premijer lige bila bolja od Aston Vile (1:4).

Dvostruki strijelac bio je Džejmi Vardi, koji je postigao prvi i posljednji gol na meču i nastavio sa sjajnim partijama.

Igra Vardija podsjeća na dane iz sezone 2015/2016 kada je Lester bio prvak, a napadač nemilice tresao mrežu rivala. Napadač Lestera danas se upisao u strijelce na osmoj uzastopnoj utakmici u ligi i grabi ka rekordu, koji je upravo on postavio u šampionskoj sezoni, kada je na 11 vezanih mečeva postizao pogodak.

Vardi je u Premijer ligi ove sezone dao 15 golova.

Osim Vardija, strijelci za Lester bili su Keleči Ihenačo i Džoni Evans. Gol za Aston Vilu postigao je Džek Griliš.

Rodžersov tim je posljednji poraz pretrpio petog oktobra na "Enfildu" od Liverpula. Od tada su vezali osam pobjeda i nalaze se na drugom mjestu sa 38 bodova. "Lisice" imaju osam poena manje od Klopove ekipe, a šest više od trećeplasiranog Mančester sitija.

Aston Vila se nalazi na 17. mjestu sa 15 bodova.

Fudbaleri Šefild junajteda prekinuli su niz od četiri meča bez pobjede. "Oštrice" su poslije preokreta bile bolje od Noriča (1:2) i ostale u gornjoj polovini tabele.

Norič je poveo preko Tetija, koji je iskoristio asistenciju Cimermana i matirao Hendersona. Sa tim rezultatom otišlo se na odmor da bi u drugom dijelu Šefild za tri minuta došao do preokreta. Prvo je Stivens u 49. minutu matirao Krula, da bi tri minuta kasnije Boldok zatresao mrežu rivala i postavio konačan rezultat.

Tim Krisa Vajldera je na osmoj poziciji sa 22 boda. Norič je predzadnji sa 11 bodova.

A poslije preokreta je slavio i Njukasl. "Svrake" su danas na domećem terenu bile bolje od Sautemptona (2:1) i učvrstile se na sredini tabele.

Sautempton je poveo preko Denija Ingsa. Napadač je još jednom pokazao da je najbolji igrač "svetaca" ove sezone, a današnji pogodak bio mu je osmi u sezoni.

Njukasl je izjednačio preko Šelvija, a konačan rezultat postavio je Federiko Fernandes. Šelvi je, inače, na trećem uzastopnom meču bio strijelac.

Nakon današnjeg meča Njukasl se nalazi na desetom mjestu sa 22 bodova, dok Sautempton na 18. poziciji ima 15 poena.

Bonus video: