Murinjo: Sonaldo Nazario, tako zovem najboljeg igrača Azije

Korejac Son je kopirao gol Ronalda, koji je sjajni Brazilac postigao još 1996.
3761 pregleda 1 komentar(a)
Son Hin Min, Foto: Jonathan Brady
Son Hin Min, Foto: Jonathan Brady
Ažurirano: 08.12.2019. 20:02h

O fudbalskoj klasi Ronalda Nazaria da Lime svjedoče pohvale i najbopljih igarča današnice, kojima je popularni Brazilac bio fudbalski idol.

Da bi vas uporedili sa Ronaldom, potrebno je uraditi nešto nesvakidašnje, poput nevjerovatnog trka sa loptom od šesnaesterca Totenhema do gola Barnlija, koji je Korejac Son Hin Min završio efektnim golom.

"Epski", česti su napisi za podvig najboljeg igrača Azije, ali njegov i trenr Totenhema, Žoze Murinjo ima sopstveni stil.

"Sonaldo Nazario, zaista samo momenat nakon što je Son dao taj gol dao Barnliju, meni je pred očima bio isti takav trk i gol Ronalda kada sam imao čast da na klupi sjedim pored ser Bobija Robsona. Moj sin Sona zove Sonaldo, ja Sonaldo Nazario. U tom trenutku jedino sam se takvog gola Ronalda mogao sjetiti", nije krio Murinjo oduševljenje golom svog napadača.

I zaista, Ronaldo, čiji je nevjerovatan sprint i ubrzanje kopirao Son u subotu u pobjedi nad Barnlijem 5:0, postigao je pred očima Murinja takav gol 1996. godine protiv Kompostele.

Bonus video: