Gvardiola začudio izjavom: Nijesmo u stanju da se takmičimo sa najboljim ekipama

"Moramo da prihvatimo nivo klubova protiv kojih se takmičimo. To su Liverpul, Junajted, Barselona, Real, Juventus. To je ipak neki nivo i realnost je da možda trenutno nijesmo u stanju da se takmičimo sa njima“
2248 pregleda 1 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Gvardiola, Foto: Beta-AP, Beta-AP

Mančester siti polako gubi trku za titulu - "građani" zasotaju za Liverpulom ogomnih 14 bodova, a šanse da odbrane naslov prvaka govoto su minimalne.

Zbog toga treba očekivati juriš na titulu u Ligi šampiona - osmina finala je obezbijeđena, a grupnu fazu tim Pepa Gvardiole zatvara u srijedu u Zagrebu, protiv Dinama.

Ipak, danas iz plavog dijela Mančestera stiže začuđujuća izjava: Menadžer engleskog šampiona, Pep Gvardiola rekao je da njegov tim možda neće biti u stanju da se takmiči sa najboljim evropskim timovima i da tu realnost moraju da prihvate.

“Junajted se kvalitetno brani, kvalitetno napada u kontrama i to moramo da prihvatimo. Kao što moramo da prihvatimo nivo klubova protiv kojih se takmičimo. To su Liverpul, Junajted, Barselona, Real, Juventus. To je ipak neki nivo i realnost je da možda trenutno nijesmo u stanju da se takmičimo sa njima“, izjavio je, pomalo začuđujuće Gvardiola.

Mančester siti godinama ulaže ogroman u novac u pojačanja. Razni rekordi su obarani, ali rezultata, u Evropi nema.

“Mogao bih da se žalim na mnoge stvari, imam razloga da se žalim. Ali možda je bolje da svi zajedno prihvatimo realnost i pokušamo da postanemo bolji“, rekao je Španac.

Mnogi su "građane", nakon dolaska Gvardiole prije tri godine vidjeli na krovu Evrope. Međutim...

“Ne možemo tako da razmišljamo, ne smijemo da mislimo o tome da ćemo da osvojimo Ligu šampiona. Možemo samo da razmišljamo o tome da pobijedimo u sljedećoj utakmici“, "spušta loptu" Gvardiola.

Španac se osvrnuo na borbu u Premijer ligi.

“Realnost je da zaostajemo 14 bodova zbog grešaka koje smo pravili, zbog kvaliteta naših rivala i, posebno, zbog stvari koje ne možemo da kontrolišemo. To je realnost, ali moramo da nastavimo. Tek je početak decembra, ima drugih takmičenja i drugih mečeva u kojima treba da se borimo. Ne razmišljamo o osvajanju Lige šampiona, o tome koliko nam bodova treba u PL, već samo o sljedećoj utakmici“, zaključio je Gvardiola.

Bonus video: