Noć istine na Maksimiru, Zvezda u Pireju za evropsko proljeće

Dinamo mora da pobijedi Mančester siti i da se nada da Šahtjor to neće uraditi protiv Atalante kako bi prvi put u istoriji zaigrao u osmini finala Lige šampiona
1159 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Dinama, Foto: AP
Fudbaleri Dinama, Foto: AP
Ažurirano: 11.12.2019. 12:09h

U Zagrebu bi večeras mogla da se ispiše nova stranica Dinamove istorije. „Modri” imaju šansu da dođu do osmine finala Lige šampiona, a na putu ka velikom uspjehu stoji im Mančester siti - oslabljen (bez Aguera, Davida Silve, Fernandinja, Laporta, Sanea...), makar na prvi pogled nezainteresovan i ranjiv nakon loših rezultata u Premijer ligi.

Dinamo je u jednom trenutku u grupi C bio u dobroj situaciji, ali sve se okrenulo u 4. kolu kada je primio dva gola u sudijskoj nadoknadi propustio veliku šansu da kod kuće pobijedi Šahtjor (3:3).

Potom je uslijedio i poraz od Atalante u Milanu, pa tim Nenada Bjelice sada mora da slavi i da čeka epilog duela između ukrajinskog i italijanskog predstavnika.

- Igramo protiv najboljeg tima u grupi, ali želimo pobjedu. I vjerujemo da možemo da je ostvarimo - rekao je Bjelica.

Dinamo će osvojiti drugo mjesto u slučaju da savlada „građane” i Šahtjor ne pobijedi Atalantu u Harkovu. Siti je prvi sa 11 bodova, Šahtjor ima šest, Dinamo pet, a Atalanta 4. Šahtjoru bi i bod bio dovoljan ako Dinamo ne trijumfuje, dok Atalanta mora da slavi i da se nada da će Siti makar remizirati na Maksimiru.

Pored grupe C, jedina dilema oko putnika u osminu finala nalazi se još u grupi D - da li u nokaut fazu ide Atletiko ili Bajer?

„Kolćonerosi” imaju bod više od Bajera i u posljednjem kolu dočekuju Lokomotivu - pobjedom završavaju posao, a mogli bi da ostvare cilj i remijem ako Njemci na „Baj areni” ne savladaju Juventus.

A Olimpijakos i Crvena zvezda u direktnom duelu u Pireju odlučuju o putniku u Ligu Evrope na proljeće. Zvezda ima dva boda više od Grka i osiguraće treće mjesto u slučaju da ne izgubi na stadionu „Jorgos Karaiskaki”.

Parovi 6. kola

Grupa A: PSŽ - Galatasaraj, Klub Briž - Real Madrid (21);

Grupa B: Bajern - Totenhem, Olimpijakos - Crvena zvezda (21);

Grupa C: Dinamo Zagreb - Mančester siti, Šahtjor - Atalanta (18.55);

Grupa D: Atletiko Madrid - Lokomotiva, Bajer - Juventus (21).

4 utakmice zaredom bez pobjede u grupi C Lige šampiona ima Dinamo. „Modri” su na startu savladali Atalantu u Zagrebu (4:0), a kasnije su upisali po dva remija i poraza. Gubili su od Sitija i Atalante, a dva puta odigrali bez pobjednika u duelima sa Šahtjorom

3 gola dala je Crvena zvezda u pet kola grupe B, sva tri u beogradskom duelu protiv Olimpijakosa (3:1), a 18 od ukupno 19 je primila u četiri okršaja sa Bajernom i Totenhemom

Bonus video: