Osam utakmica bez pobjede: Vermezović traži strpljenje

"Nisam sasvim nezadovoljan, ipak smo igrali dva derbija. Oba puta smo imali dobrih 45 minuta. Doći ćemo u situaciju da imamo dobrih 60 minuta, pa 70, na kraju i 90", ističe trener Budućnosti
3 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2018. 10:59h

Ne dešava se tako često da Budućnost veže osam utakmica bez pobjede, a da u njima postigne samo tri gola.

Bez obzira što je šest mečeva u toj seriji bilo prijateljskog karaktera.

Na loše rezultate Podgoričana u pripremnom periodu, nadovezali su se remiji na startu prvenstva, protiv Mladosti i Zete, uz igru koja ne obećava i produbljenje zaostatka za vodećom Sutjeskom, sada na 14 bodova.

Trener Vladimir Vermezović, koji dva mjeseca nakon dolaska još čeka na prvu pobjedu na klupi „plavih”, ne djeluje, međutim, kao zabrinut čovjek.

"Osjećam li pritisak? Nema ni pritiska ni opterećenja. Radio sam dugo u vrhunskim klubovima i navikao sam se na ovakve ili slične stvari. Žao mi je što još nema pobjede, prije svega zbog fudbalera, zbog njihovog samopouzdanja, jer se vidjelo koliko žele da pobijede. Znam, međutim, da smo na pravom putu, da radim sve ono što treba da radim, da igrači rade sve što treba da rade i da će sve doći na svoje mjesto", kazao je Vermezović, koji traži strpljenje.

"Imamo talenat, a iskustvo je nešto drugo. Fale nam potpuno spremni Grbić, zatim Simon Vukčević, kao i Mirković koji se oporavlja od povrede. Sa njima u punoj snazi bićemo bolji".

Dvije slične utakmice odigrala je Vermezovićeva ekipa u prva dva kola, ne samo rezultatski (1:1) - nakon dobrog početka, i protiv Zete i protiv Mladosti, dolazilo je do velikih padova u igri.

"Nisam sasvim nezadovoljan, ipak smo igrali dva derbija. Oba puta smo imali dobrih 45 minuta. Doći ćemo u situaciju da imamo dobrih 60 minuta, pa 70, na kraju i 90", ističe trener Budućnosti.

Vermezović je najavio i neke promjene u sastavu za nedjeljni meč u Grblju, a jedna od njih se odnosi i na Miljana Vlaisavljevića - jedan od najbolji igrača Budućnosti jesenas, rezerva je na startu proljeća.

"Neki put morate da naljutite igrača da biste iz njega izvukli maksimum", zaključio je Vermezović.

Bonus video: