Sumrak Dinama, sjaj Atalante: Bergamaski u osmini finala, Zagrepčani bez Evrope

Italijanski tim je, tako, postao hit Lige šampiona, jer je debitantski nastup u eliti počeo sa tri poraza (Dinamo 0:4, Šahtjor 1:2, Mančester siti 1:5), a nastavio ga kao učesnik osmine finala
2785 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Atalante slave gol protiv Šahtjora, Foto: AP
Fudbaleri Atalante slave gol protiv Šahtjora, Foto: AP
Ažurirano: 11.12.2019. 20:57h

Dinamo je sa ambicijama da se plasira u osminu finala dočekao Mančester siti, a ostao i bez Lige Evrope – zagrebački „modri“ poraženi su od engleskog šampiona u Zagrebu 3:1, a evropsko proljeće neće dočekati zbog pobjede Atalante nad Šahtjorom u gostima (3:0).

Italijanski tim je, tako, postao hit Lige šampiona, jer je debitantski nastup u eliti počeo sa tri poraza (Dinamo 0:4, Šahtjor 1:2, Mančester siti 1:5) i jednim bodom nakon četiri meča, a nastavio ga kao učesnik osmine finala.

Nijedna ekipa do sada nije prošla u drugu fazu kada je poslije četiri meča imala skor od jednog remija i tri poraza.

Pobjedu u Harkovu, za istoriju malog kluba iz Bergama, koji ne igra ni na svom stadionu, donijeli su Timoti Kastanj, nakon sjajne asistencije kapitena Papua Gomesa, u 66, Mario Pašalić u 80. i Robin Gosens u 94. minutu.

Šahtjor je posljednjih 15-ak minuta imao igrača manje, nakon isključenja Doda.

U Zagrebu, Dinamo je počeo spektakularno, efektnim golom Danija Olma.

Sitiju je trebalo dugo da se prilagodi atmosferi na Maksimiru, a Gvardiolin tim je pokrenuo Gabrijel Žezus, golom u 34. minutu. On je tako postao najmlađi Brazilac koji je stigao do brojke od 10 golova u LŠ.

Gol je i kontroverzan, jer su tokom akcije gostiju dvojica igrača Dinama ležali na travi.

Za devet minuta igre u drugom poluvremenu, Žezus je stigao do het-trika i sve je bilo gotovo.

Dinamo više nije imao ni snage ni volje, a gosti do kraja odradili posao i preko Fila Fodena stigli do ubjedljivije pobjede.

Bonus video: