Doveo je Vengera, a sada ga optužuje da ne zna kada treba otići

Hil-Vud smatra da Venger, sve češćim lošim igrama njegovog tima na terenu, čak i rizikuje da ugrozi nasljeđe koje je stekao u Londonu
1 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 08:47h

Piter Hil-Vud, bivši predsjednik Arsenala i čovjek koji je doveo Arsena Vengera na klupu "tobdžija", optužio je Francuza da ne želi da prizna kako je vrijeme da napusti stručni štab londonskog kluba.

Kada je, kao relativno nepoznat stručnjak, Venger dolazio u Englesku prije 22 godine, u Arsenalu niko nije vjerovao da će nakon gotovo četvrt vijeka na klupi imati istog stratega.

Venger je bio veliko pojačanje za Arsenal, donio je tri titule prvaka Engleske i sedam trofeja u FA Kupu, ali stav većine navijača je da je došlo vrijeme za promjenu.

Hil-Vud smatra da Francuz, sve češćim lošim igrama njegovog tima na terenu, čak i rizikuje da ugrozi nasljeđe koje je stekao u Londonu.

"Očigledno je da nisam srećan zbog svega što se dešava, klubu je vjerovatno potrebna promjena u stručnom štabu", kazao je Dejli staru čovjek koji je do 2013. bio na čelu Arsenala.

"Učinio je sjajne stvari, ali sada je već predugo ostao na klupi. Mislim da je to vrlo tužno, bio je miljenik svih navijača, a sada je to uništeno".

Francuz insistira da je pravi čovjek za klub i da ne želi da napusti London prije isteka ugovora 2019. godine.

"Uvijek sam spreman za borbu. Naravno, vrlo sam razočaran zbog trenutnog stanja, ali suočavao sam se i ranije sa ovakvim situacijama. Samopouzdan sam i znam šta nam je potrebno da izađemo iz krize - iskustvo i želja da se stvari promijene. Da li je ta želja jaka kao nekad? Naravno", poručio je Venger odgovarajući na pitanja novinara o trenutnoj formi Arsenala.

Bonus video: