Mladost - prvi vjesnik proljeća

U ligi od 10 klubova, gdje jedna pobjeda ili poraz odvajaju ekipe sa vrha i dna, i mini-serije dobrih rezultata mogu da budu krucijalne
52 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2018. 18:33h

Mladost, Zeta i Grbalj, sa po četiri osvojena boda u dva kola, najuspješniji su timovi na startu druge polusezone Telekom 1. CFL.

Iako su u pitanju male brojke, pomaci su već vidljivi - Zeta se učvrstila na trećoj poziciji, zaprijetila i drugoplasiranoj Budućnosti, Mladost postala ozbiljan kandidat za Evropu, a Grbalj trkom pobjegao iz opasne zone i takođe dobio evropske aspiracije.

U ligi od 10 klubova, gdje samo jedna pobjeda ili poraz, realizovana ili propuštena šansa, odvaja ekipa sa vrha i dna tabele, gdje šest timova ima evropske ambicije, a istovremeno strahuje od ispadanja, i ovakve, mini-serije dobrih rezultata, mogu da budu krucijalne.

"Ovo je samo dobar start polusezone i ništa više od toga", kaže trener Mladosti Vesko Stešević, koji ističe da će svaka utakmica do kraja sezone biti pravo malo finale.

"Ujednačenost je velika, maltene sve ekipe su se pojačale na pauzi. Biće mnogo promjena na tabeli do kraja sezone, mnogo nepredvieđnih rezultata".

Njegov klub je ipak posebna priča.

Mladost je prošlog ljeta ušla u sezonu sa šampionskim ambicijama, najviše se pojačala od svih, a u prvoj polusezoni promijenila tri je tri trenera, na kraju otpustila čak osam igrača.

Sve je to, naravno, rezultatski ispraćeno ogromnim zaostatkom na tabeli.

Na startu proljeća, barem djeluje da je Mladost na putu igračke i rezultatske stabilizacije.

"Dobar početak nam samo daje nadu da možemo da nastavimo se borimo za svoje ciljeve, a to je plasman u Evropu, preko prvenstva ili Kupa", napominje Stešević, čiju ekipu čekaju i polufinalni mečevi u Kupu.

"Moramo da zaboravimo sve što je bilo u prvoj polusezoni i da se fokusiramo na sadašnji momenat, na ono što sada imamo. A imamo momke koji su pozitivni, atmosferu koja je pozitivna", dodaje Stešević.

Pobjeda protiv Dečića u prvom kolu, a dobra igra i remi protiv Budućnosti pod Goricom, nastavak su puta koji je Mladost počela u Antaliji, gdje je odigrala nekoliko ozbiljnih utakmica, u koje se ubraja i remi sa ovosezonskim učesnikom Lige šampiona, Karabagom.

"Kontrolne utakmice prije početka sezone obično nisu pravo mjerilo, mogu i da zavaraju, ali vidjele su se konture igre", ističe trener Mladosti, čija ekipa u nedjelju dočekuje Kom Eurozox, jedini tim koji je na nuli u drugoj polusezoni".

"Svaka utakmica je kao finale, svaka je jednako teška".

Marko Ćetković i Dario Tomić - kad najiskusniji naprave razliku

Dva igrača Mladosti su se izdvojila na početku druge polusezone.

Vezista Marko Ćetković (31), nekadašnji reprezentativac, imao je dvije minijature u prva dva kola - sjajan gol protiv Dečića, fanastična solo akcija i asistencije protiv Budućnost.

Lijevi bek Dario Tomić (30), koji je na polusezoni došao iz Hrvatske, u prvom kolu je izborio penal, u drugom postigao gol i spremio saigračima dvije velike šanse za pobjedu protiv Budućnosti.

"Drago mi je što je Tomić sa nama - iako nam se kasno priključio, iako još nije spreman koliko treba da bude, već je dao ogroman doprinos", kaže Stešević.

"Što se tiče Marka Ćetkovića, njegovi kvaliteti su dobro poznati fudbalskoj javnosti. Ne znam šta je bilo u prvom dijelu sezone, moguće da je jednostavno u pitanju pad forme karakterističan za svakog igrača, ali Ćetković kojeg sam ja upoznao odličan igrač koji pokazuje kvalitete zahvaljujući pravom radu. I ne samo on, nego i svi ostali igrači".

Bonus video: