Fertongen primakao Murinja Ligi šampiona, "đavoli" razočarali na Old Trafordu

Totenhem je prekinuo niz od 11 utakmica Vulvsa bez poraza u ligi, Evertonu veliki bod u Mančesteru
3129 pregleda 0 komentar(a)
Kejn, Foto: Rui Vieira
Kejn, Foto: Rui Vieira
Ažurirano: 15.12.2019. 17:09h

Mančester junajted je kući remizirao sa Evertonom 1:1, Totenhem je slavio na gostovanju Vulvsima 2:1.

Golom Jana Fertongena u prvom minutu nadoknade Totenhem je prekinuo sjajan niz Vulverhemptona od devet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a čak 11 utakmica bez poraza u Premijer ligi!

Totenhem je imenovanjem Žozea Murinja bio na devet bodova zaostatka, sada je na svega tri boda od zone Lige šampiona.

"Sparsi" su poveli golom Lukasa Moure već u 8. minutu, ali je domaća ekipa pokazala kvalitet, pa je tamnoputi Španac Adama Traore poravnao u 67. minutu.

Ipak, Murinjove ekipe imaju veliki karakter, pa ni Totenhem nije izuzetak i Belgijanac je donio veliku pobjedu u finišu.

A za Mančester junajted protiv rivala kojeg je tardicionalno lako dobijao na Old Trafordu, sve je krenulo loše već u prvom minutu i velikog promašaja Lingarda.

Nesrećnim spletom okolnosti je i lopta pogodila Lindelofa za autogol u 36. minutu. Time je oboren negativni rekord star 48 godina, jer "đavoli" nikad aprije nisu primali gol u 12 utakmica zeredom.

Supertalentovani napadač "đavola", 18-godišnji Mejson Grinvud je sjajnim golom izjadnačio u 77. minutu. Tako je Junajted ispunio i 4.000 utakmica u nizu sa svojim pitomcima u prvoj postavi u nizu koji traje još od 1937. godine!

Ipak, gol nije poremetio ekipu Dankana Fergusona, koja je pokazala da joj prija rad sa ikonom kluba i uspjela je da se odbrani za veliki bod na kultnom stadioinu.

Junajted je sada na bod iza Totenhema, Everton na tri boda aiznad zone ispadanja.

Bonus video: