Lajpcig ostao na vrhu, Nubel nokautirao Gaćinovića

Menhengladbahu drugi šok u nadoknadi u tri dana, Nubel kao kečer udario u Gaćinovića na Feltins areni
1450 pregleda 0 komentar(a)
Šlager
Šlager
Ažurirano: 15.12.2019. 20:03h

Borusija Menhengladbah nije uspjela da se oporavi od šokantnog ispadanja iz Lige Evrope, kada ih je na "Borusija parkenu" golom u nadoknadi eliminisao turski Bašakšehir. Boki je bio Volfsburg 2:1, a Šalke je uspio da slavi protiv Ajntrahta 1:0, iako je u posljednjih pola sata imao igrača manje.

Lošu nedjelju je Menhengladbah zaokružio gubitkom liderske pozicije nakon poraza u Volfsburgu u sudijskoj nadonadi 2:1.

Domaćin je iznenađenje najavio golom Austrijanca Šlagera u 13. minutu, ali su gosti brzo odgovorili pogotkom Švajcarca Embola dva minuta kasnije.

Ipak, domaćin se nije zadovoljio bodom, želio je pobjedu i do nje je došao u prvom minutu nadoknade pogotkom veziste Maksimilijana Arnolda.

Menhengledbah je sada drugi sa dva boda ispod lidera, Lajpciga, "vukovi" su na osmom mjestu sa 23 boda, osam manje od današnjeg rivala.

Šalke je slavio golom Belgijanca Ramana u 53. minutu, a 14 minuta kasnije ostao je sa igračem manje, jer je isključen goplman Nubel.

On je brutalnim startom na Mijatu Gaćinoviću izvan kaznenog prostora spriječio kontru za crveni karton, a srpski internacionalac nije mogao nastaviti utakmicu.

Rezervni golman Šubert je u nastavku fantatsičnim odbranama sačuvao pobjedu za četveto mjesto sa 28 bodova, pet manje od lidera. Frankfurt je na 18 osvojenih bodova.

Bonus video: