Mnogo novca i dobar trener: Sitijeva dominacija tek počinje

"Mančester siti je klub koji ima novca da dovodi igrače, a ima i velike ambicije. Ima i trenera, koji zna posao. Mislim da je ovo samo početak", rekao je Konte
0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2018. 17:38h

Budući i aktuelni šampion Engleske u nedjelju će odigrati derbi 29. kola Premijer lige.

Mančester siti samo čeka na promociju, sa nedostižnih 16 bodova prednosti na vrhu, dok se Čelsi bori za plasman u Ligu šampiona.

Trener londonskog kluba Antonio Konte svjestan je u kakvoj ulozi njegov tim dočekuje gostovanje na "Itihadu", a predviđa da je dominacija Sitija engleskim fudbalom - tek počela.

"Ovdje je sve jasno, jedan i jedan su dva. Mnogo novca i dobar trener - i dobijemo ovakav tim", rekao je Konte.

"Mančester siti je klub koji ima novca da dovodi igrače, a ima i velike ambicije. Ima i trenera, koji zna posao. Mislim da je ovo samo početak".

Italijan je rekao da je Siti i prošle sezone imao "fantastičnu ekipu".

"Mi smo bili bolji i onda je Gvardiola reagovao i doveo igrače, koji su mu potrebni. Sada ima sve što mu je potrebno i djeluje nezadrživo. Zaista ne vidim ko bi mogao da ih zadrži i naredne sezone", kazao je Konte.

Što se tiče Čelsija, Konte je imao poruku za čelnike kluba.

"Nije trener taj koji bi trebalo da ima ambicije, već klub. Trener ih sprovodi, napornim radom, idejama, pristupom... Naše ambicije ove sezone su plasman u Ligu šampiona, a očekuje nas neizvjesna borba da ih ispunimo", rekao je Konte.

Čelsi je peti na tabeli sa dva boda manje od Totenhema, nakon što je doživio tri poraza u posljednja četiri kola.

Bonus video: