Derbi za titulu: Simeone nikada nije izgubio od Valverdea

Barsa je na posljednjih šest mečeva izgubila šest bodova (tri pobjede i tri remija), "kolćonerosi" ostvarili maksimalan skor, pa na "Nou kamp" dolaze sa samo pet bodova zaostatka
63 pregleda 0 komentar(a)
simeone valverde, Foto: Marca.com
simeone valverde, Foto: Marca.com
Ažurirano: 02.03.2018. 16:45h

Barselona i Atletiko u nedjelju će odigrati derbi Primere, sa mnogo većim ulogom nego što se očekivalo.

Barsa je, međutim, na posljednjih šest mečeva izgubila šest bodova (tri pobjede i tri remija), "kolćonerosi" ostvarili maksimalan skor, pa na "Nou kamp" dolaze sa samo pet bodova zaostatka.

Ukoliko naprave iznenađenje, trka za titulu biće dramatična...

Teška misija čeka goste, jer su Katalonci još neporaženi u šampionatu, ali Atletiko može da se nada i vjeruje.

I jedan statistički podatak ide u korist madridskom klubu - Dijego Simeone nikada, naime, nije izgubio od ekipa koje je vodio Ernesto Valverde.

Na 12 mečeva, Ćolo je slavio osam puta, dok su četiri duela završena bez pobjednika. Remijem 1:1 je okončan njihov okršaj na Vanda Metropolitanu u prvom dijelu sezone.

Prvi njihov međusobni duel odigran je u martu 2013. godine, kada je Valverde bio na klupi Valensije, a ni tada nije bilo pobjednika.

Valverde je kasnije vodio i Atletik Bilbao, a nijednom nije uspio da nadigra Simeoneov Atletiko.

Ipak, Barsa je druga priča, a Simeone smatra da je Valverde veliki trener.

"Bilo je mnogo sumnji u njegove kvalitete, kada je došao u Barselonu. On je, međutim, pokazao da je pravi čovjek za veliki klub. Prilagodio se brzo, unio i promjene, napravio izuzetnu pozicionu igru, naglasio karakteristike igrača kakve ima u napadu i zato je neporažen", rekao je Simeone.

Bonus video: