Opstanak blizu, san je izlazak u Evropu

Fudbaleri Podgorice petim mjestom u prvenstvu i plasmanom u polufinale Kupa zaokružili odličnu polusezonu na debiju u eliti
2167 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vujović u duelu sa Stefanom Nikolićem iz Sutjeske, Foto: Boris Pejović
Jovan Vujović u duelu sa Stefanom Nikolićem iz Sutjeske, Foto: Boris Pejović

Peto mjesto na polusezoni u Prvoj ligi, plasman u polufinale Kupa - Podgorica je definitivno premašila očekivanja u debitantskoj sezoni u elitnog rangu crnogorskog fudbala.

Izabranici Vojislava Pejovića na pauzu idu nakon odlične serije u finišu 2019. godine. U posljednje četiri utakmice u šampionatu nisu izgubili (po dvije pobjede i remija), a odličan momenat su potvrdili i prije dva dana u revanšu četvrtfinala Kupa protiv Iskre - u Golubovcima su izvukli 1:1 (gol Šalete Kordića u sudijskoj nadoknadi) i prošli nakon 0:0 u Lješkopolju.

Kada se sve sabere, teško da je moglo bolje za tim koji je do ljetos nosio ime Mladost Lješkopolje.

- Pred početak sezone cilj je bio da opstanemo u ligi, na dobrom smo putu da to i uradimo. Imali smo veoma dobru polusezonu, iako smo ljetos promijenili dosta igrača. Trebalo je vremena da se sve to uklopi, zato ni rezultati na početku nisu bili kakvi smo očekivali da budu, ali kasnije je izgledalo sve bolje. Dobre partije su pratili i rezultati - rekao je vezista Podgorice Jovan Vujović.

Podgorica poslije 19 kola ima 26 bodova, dva manje od četvrtoplasirane Zete, a minus šest u odnosu na Iskru. Treće mjesto, dakle, nije daleko nakon što je Iskra podbacila u finišu i vezala tri poraza.

- Mislim da možemo da se borimo za treće mjesto u nastavku sezone. Vjerujem i da ćemo na proljeće biti jači, mada nam ne treba ta vrsta pritiska, niti ga imamo. Prevashodno mislimo o opstanku, a za nešto više moramo da sačekamo šansu i da je iskoristimo ako se ukaže - istakao je 23-godišnji fudbaler.

Debitant u CFL je prvu pobjedu u sezoni 2018/19. ostvario tek u petom kolu i to je utakmica koja je okrenula polusezonu. Sve se dogodilo 24. avgusta u Nikšiću kada je Podgorica savladala aktuelnog šampiona Sutjesku 2:1. Upravo je Vujović bio strijelac vodećeg gola na stadionu kraj Bistrice.

- Gledajući s ove vremenske distance, mislim da je taj meč promijenio mnogo toga. Kao debitanti u ligi smo naišli na probleme već na startu sezone, a onda smo savladali Sutjesku. Na neki način smo se tada uvjerili u sopstveni kvalitet. Nakon toga smo odigrali nekoliko zaista dobrih utakmica. Nisu uvijek rezultati bili najbolji, ali možemo da budemo zadovoljni - kaže igrač koji je u Lješkopolje stigao ljetos iz Lovćena.

Kup je svakako lakši put do Evrope od prvenstva. U polufinalu su pored Podgorice i Budućnost, Sutjeska i Petrovac.

- Sanjamo izlazak na međunarodnu scenu - manje je bitno da li kroz Kup ili prvenstvu. U Kupu smo u polufinalu, ali rano je da pričamo o ambicijama dok god ne saznamo ime narednog protivnika. Sada, ipak, idemo na zasluženu pauzu, proljeće ćemo dočekati spremni za novu borbu - zaključio je Vujović.

5 golova postigao je Jovan Vujović u prvom dijelu sezone i najbolji je strijelac Podgorice. Bio je strijelac u pobjedama nad Rudarom, Komom i Sutjeskom, a pogađao je i u porazu od Rudara, te u remiju sa Grbljem

1:1 rezultat je posljednje tri utakmice koje je odigrala Podgorica u prvenstvu i Kupu. U šampionatu je remizirala sa Komom i Petrovcem, dok je u Kupu taj rezultat bio dovoljan da eliminiše Iskru i plasira se u polufinale

Bonus video: